Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Finala de 100 m liber de la Fukuoka a intrat în istorie! Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva la Mondiale

Irina Aldea

Actualizat 27/07/2023 la 18:28 GMT+3

Finala de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka a intrat în istorie. A fost pentru prima dată când la Mondiale, în cadrul "probei regină", înotătorii care au intrat în finală cu ultimii doi timpi au ajuns pe podium.

Jack Alexy & Kyle Chalmers & Maxime Grousset

Credit imagine: Getty Images

Finala de la 100 de metri liber a fost cea mai așteptată la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Toată România a stat cu sufletul la gură pentru David Popovici, care a încheiat cursa pe poziția a șasea, însă toți iubitorii înotului au fost cu ochii pe finala "probei regină". Medalia de aur a fost cucerită la 100 metri liber de australianul Kyle Chalmers, fiind urmat în mod surprinzător pe podium de Jack Alexy şi de Maxime Grousset.
Evoluțiile lui Jack Alexy și Maxime Grousset reprezintă o premieră în proba de 100 de metri liber, asta pentru că e prima dată în istorie când oamenii care au intrat în finală cu ultimii doi timpi reușesc să urce pe podium. În plus, e doar a doua oară în istorie când omul cu cel mai bun timp în semifinale, Matt Richards, nu ia medalie. Singurul care a mai fost în aceeași situație e Jason Lezak, intrând la ediția din 2007 a Mondialelor în finală cu cel mai bun timp, dar terminând cursa finală pe locul 5.
CITEȘTE ȘI:

Finala de 100 m liber de la Fukuoka a intrat în istorie

În 2001, Lars Frolander intra în finală cu al șaptelea timp și lua bronzul, iar în 2009, Frederick Bousquet intra în finală cu ultimul timp și lua bronzul, însă niciodată nu s-a întâmplat ca doi înotători să urce pe podium după ce ajung în finală de pe locul 7 sau 8, așa cum s-a întâmplat la ediția din acest an cu Alexy și Grousset.
Pe de altă parte, David Popovici, care a intrat în finală cu al cincilea timp, a terminat finala pe 6 (47.66 în semifinale și 47,83 în finală). România încheie Mondialele de nataţie cu două medalii, una de aur şi una de argint, ambele cucerite joi de Constantin Popovici, respectiv Cătălin Petru Preda, primii doi clasaţi în proba de sărituri în apă de la mare înălţime (27 m).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol