Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Așa arată clasamentul pe medalii la Mondialul de înot, după 6 zile! Australia, aproape de istorie

Nicu Savin

Publicat 28/07/2023 la 20:35 GMT+3

Australia este tot mai aproape de a câștiga clasamentul pe medalii de la Campionatele Mondiale de înot pentru a 2-a oară în istorie. Sportivii de la Antipozi au obținut 10 medalii de aur în primele 6 zile de concurs și sunt mult în fața Chinei și Statelor Unite. La general, chinezii conduc autoritar, în timp ce România a mai coborât o poziție, fiind devansată de Ungaria.

Mollie O’Callaghan (Australia), Bernadette Haughey (Hong Kong) și Marrit Steenbergen (Olanda), medaliatele probei de 100 m liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka

Credit imagine: Getty Images

Campionatele Mondiale de natație din Japonia se apropie de final. Au mai rămas doar două zile de concurs la Fukuoka și 14 finale de disputat (13 la înot și una la polo masculin), iar puține lucruri se mai pot întâmpla în ceea ce privește clasamentul pe medalii.
China și-a luat partea leului în competițiile de sărituri și înot sincron și are în total 20 de medalii de aur, fiind lider detașat în ierarhia generală. România va termina competiția cu două medalii, obținute de Constantin Popovici (aur) și Cătălin Preda (argint) în concursul de sărituri de la mare înălțime (platformă 27 de metri).
În acest moment, țara noastră este pe locul 14, fiind devansată azi de Ungaria. Maghiarii aveau două medalii de argint până ieri, dar Hubert Kos a furnizat azi o surpriză și a luat aur la 200 m spate, învingându-l pe Ryan Murphy, campionul mondial en-titre.

Australia, aproape de a câștiga clasamentul pe medalii la întrecerile de înot, după o pauză de 22 de ani

În ceea ce privește competițiile de înot, Australia domină autoritar clasamentul și este aproape de a termina pe primul loc pentru a 2-a oară în istorie. Zestrea de medalii de aur a delegației de la Antipozi a ajuns la 10, după ce Mollie O’Callaghan a dat o nouă reprezentație și a câștigat finala de 100 m liber, marcând și o premieră absolută în istoria competiției.
Pe locul doi se află China, care are 5 medalii de aur, dintre care 3 câștigate de fenomenalul Hayang Qin, care a s-a impus în toate probele individuale de la bras, fiind primul om din lume care bifează o astfel de performanță. De departe, marea dezamăgire de până acum sunt Statele Unite, care au câștigat numai 3 medalii de aur. Americanii au avut reprezentanți pe podium la majoritatea probelor, dar parcă s-au abonat la argint și bronz.
Delegația din SUA își va îmbunătăți cifrele în ultimele două zile de concurs, dar e aproape imposibil de crezut că vor mai putea ajunge din urmă Australia, mai ales că "Delfinii" mai au câțiva sportivi candidați la aur. În cele 19 ediții de Mondiale disputate până acum, SUA au câștigat clasamentul pe medalii la înot de 14 ori, inclusiv la ultimele 9 ediții.
Ultima dată când "yankeii" nu terminau pe primul loc în acest clasament era în 2001, tot la Fukuoka. Atunci, Australia a câștigat clasamentul, cucerind 13 medalii de aur. Germania de Est (1973, 1982 și 1986) și China (1994) sunt celelalte națiuni care au spart hegemonia americanilor în toată istoria competiției.
Clasamentul pe medalii de la Fukuoka (înot și înot în ape deschise)
  • 1.Australia - 10 medalii de aur - 5 medalii de argint - o medalie de bronz
  • 2.China - 5 / 0 / 5
  • 3.SUA - 3 / 13 / 9
  • 4.Franța - 3 / 0 / 2
  • 5.Marea Britanie 2 / 2 / 2
  • 6.Italia - 1 / 4 / 0
  • 7.Canada - 1 / 1 / 1
  • 8.Africa de Sud și Tunisia 1 / 1 / 0
  • 10.Ungaria ți Lituania 1 / 0 / 0
  • 12.Olanda 0 / 1 / 2
  • 13.Hong Kong, Polonia și Portugalia 0 / 1 / 0
  • Germania, Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Elveția 0 / 0 / 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo