Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O mare campioană știe unde a pierdut David Popovici: "Acest rezultat era previzibil, ca o lovitură în plex"

Maria Olteanu

Actualizat 27/07/2023 la 18:51 GMT+3

David Popovici a terminat pe locul 6 proba de 100 m liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Românul a înregistrat un timp de 47,83 secunde și a ratat podiumul, dar nu s-a arătat dezamăgit de rezultatul obținut, fiind convins că va învăța foarte multe după această experiență.

David Popovici

Credit imagine: Getty Images

David Popovici nu a reușit să își apere nici medalia cucerită anul trecut la 100 de metri liber, după ce în urmă cu 2 zile a terminat pe locul 4 finala de la 200 de metri liber.
Campionul nostru a intrat în ultimul act al probei de 100 de metri liber având al 5-lea timp în semifinale (47.66 secunde), dar azi, din păcate, nu a reușit să ridice nivelul și să obțină o medalie, terminând cursa abia pe poziția a 6-a, cu un timp de 47,83 secunde.
Chiar dacă se întoarce fără medalie din Japonia, David s-a arătat optimist la finalul cursei, luând această experiență ca pe o lecție din care are ce învăța pentru a-și îmbunătăți evoluțiile din viitor.
Marea campioană Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a vorbit în această seară despre ceea ce a reușit David la Fukuoka și știe care este motivul pentru care rezultatul de la 100 de metri a fost mai slab decât cel de la 200 de metri, explicând situația din perspectiva unui fost sportiv.
Fosta mare canotoare crede că doar locul 6 obținut joi după-amiaza poartă amprenta dezamăgirii rezultatului bifat în urmă cu două zile, la prima finală.
CITEȘTE ȘI:

Elisabeta Lipă anticipa rezultatul lui David Popovici din finala de la 100 de metri

"Tocmai pentru că am făcut sport la cel mai înalt nivel, în toată cariera mea de 24 de ani, am știu să și câștig, am știut să și pierd. Am învățat atunci când am câștigat, dar am învățat mai mult când am pierdut. Am suferit, am plâns, când am pierdut. Dar am continuat. Nu e ușor, dar nu ai încotro.
Din punctul meu de vedere, acest rezultat era previzibil. Atunci când primești un șoc, nu mai poți, psihic îți e foarte greu să te concentrezi și să tragi pentru următoarea cursă. Pentru un sportiv de înaltă performanță, un rezultat ca acesta nu-l primești cu brațele deschise, pentru că el vine ca o lovitură în plex, la box, dar este normal", a spus Elisabeta Lipă, pentru iamsport.ro.
Clasamentul final în proba de 100 m liber de la Fukuoka:
  • 1. Kyle Chalmers (Australia) - 47:15
  • 2. Jack Alexy (SUA) - 48:31
  • 3. Maxime Grousset (Franța) - 47:42
  • 4. Pan Zhanle (China) - 47:43
  • 5. Matthew Richards (Marea Britanie) - 47:45
  • 6. David Popovici (România) - 47:83
  • 7. Jordan Crooks (Insulele Cayman) - 47:94
  • 8. Nandor Nemeth (Ungaria) - 48:17

David Popovici, optimism după Campionatele Mondiale de la Fukuoka

La finalul cursei de astăzi, David a venit în fața jurnaliștilor, la Fukuoka, pentru a analiza pe scurt ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în bazin, vorbind despre regrete, greșeli, lucruri bune din care a avut de învățat și despre viitor, cu strălucire în ochi și încredere în glas. "Parcă e o gură de aer proaspăt să mai simt și cum e așa, să-mi demonstrez că, băi, nu vine totul la pachet și gata! Trebuie să muncesc pentru ce vreau să ating", a spus David, după cursa de azi, la zona mixtă.
Potrivit GSP, după finala de la 100 de metri, David a venit relaxat la zona mixtă, acolo unde pentru început a vorbit cu jurnaliștii străini, ca mai apoi să își continue discursul plin de profunzime în limba română.
"Cred că prefer să fiu un sportiv mai degrabă complet sau mai complex, învățând să pierd, cum să gestionez o pierdere și să pot să învăț din asta. Prefer să fiu așa decât să fiu un robot perfect, care câștigă întotdeauna.
Cum vorbeam și cu antrenorul meu ieri (n.r. - miercuri), e într-un mod bizar, eliberator cumva să știu că nu sunt perfect, să pot să scap pentru o vreme de așteptările pe care mi le-am impus și creat eu mie", și-a început David discursul.
"Da (n.r. dacă s-a bucurat de vreo cursă de la Mondiale), dar mai mult am avut de învățat din fiecare, inclusiv din calificări, semifinale până în finale. Și m-am bucurat de ele, pentru că întotdeauna îmi place atmosfera. E un sentiment pe care foarte puțini au privilegiul de a-l simți. Să fii într-o finală de Campionate Mondiale sau Jocuri Olimpice e o mare realizare și nu trebuie să o iau ca atare", a adăugat David.
TREBUIE SĂ FIU RECUNOSCĂTOR PENTRU LOCUL MEU AICI, SĂ FIU CONȘTIENT CĂ AM MUNCIT PENTRU EL ȘI ÎN ACELAȘI TIMP SĂ FIU CONȘTIENT CĂ POT MUNCI ȘI MAI MULT ÎN CONTINUARE PENTRU A MĂ IMPUNE DIN NOU LA CEL MAI ÎNALT NIVEL
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo