Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Publicația germană Bild "dă de pământ" cu Tottenham, după transferul lui Drăgușin: "Fură jucători"

Maria Olteanu

Publicat 10/01/2024 la 21:22 GMT+2

Radu Drăgușin a acceptat miercuri dimineață oferta lui Tottenham, urmând a evolua în cel mai puternic campionat al lumii. Deși aseară înclina spre a-i spune "da" lui Bayern, fundașul de 21 de ani a ales Premier League. Nemții nu trec însă ușor peste această pierdere.

Radu Dragușin

Credit imagine: Eurosport

Tottenham și Bayern au venit marți cu oferte concrete pentru Genoa, oficialii italienilor acceptând ambele propuneri. Spurs a pus la bătaie 25 de milioane de euro, 5 milioane de euro sub formă de bonusuri și împrumutul lui Spence până în vară, în timp ce bavarezii au venit cu o ofertă puțin mai bună, "grifonii" urmând a primi în total, cu tot cu bonusuri, 31 de milioane de euro.
Cheia transferului a fost, așadar, la jucător, care, conform footbal-italia.net părea înclinat spre a accepta oferta lui Bayern. Totul s-a schimbat însă pe ultima sută de metri, iar Drăgușin și-a împlinit visul din copilărie luând decizia să meargă în Anglia, în cel mai puternic campionat al lumii.
Fotbalistul a plecat spre Londra, unde a efectuat deja vizita medicală, iar în următoarele ore este așteptat să fie prezentat oficial la noua sa echipă, pentru care va debuta în week-end, în fața celor de la Manchester United.
În tot acest timp, mari publicații din lume au analizat această mutare. Englezii jubilează pentru că au reușit să îl aducă pe Drăgușin în Premier League, nemții sunt extrem de dezamăgiți că nu au fost ei aleși de jucător.
Publicația germană Bild a avut însă un mesaj dur la adresa celor de la Spurs, după ce au ieșit câștigători în lupta de la distanță pentru transferul lui Drăgușin.

Reacția dură a nemților, după transferul lui Drăgușin

"Tottenham îi fură jucătorii lui Bayern!", au titrat jurnaliștii de la Bild.
"Așa cum Bild a anunțat, Bayern intrase în cursa pentru transferul starului lui Genoa, Radu Drăgușin. Oferta cuprindea un pachet care se ridica la aproximativ 31 de milioane de euro, dar fundașul central a ales-o pe Tottenham în detrimentul lui Bayern.
Așa cum a anunțat expertul Fabrizio Romano, transferul românului la Spurs este făcut. Conform ultimelor informații, clubul englez și-ar fi mărit oferta la 30 de milioane de euro, în cursul nopții. Genoa îl va primi și pe fundașul Djed Spence, sub formă de împrumut, cu o clauză de cumpărare de 10 milioane de euro. Suficient pentru ca gruparea din Serie A să accepte propunerea.
Drăgușin s-a lansat la Juventus, dar nu a explodat acolo. În vară, el a ajuns la Genoa, pentru 5,5 milioane de euro, și a strălucit. În 6 luni, cota lui de piață a crescut de la 8 la 20 de milioane de euro, conform transfermarkt. Acum, talentatul fotbalist s-a transferat din nou și poate juca rapid un rol important pentru Tottenham, care are probleme cu accidentările în defensivă.
Tottenham i-a luat fața lui Bayern în cursa pentru transferul lui Drăgușin. Soarta lui Eric Dier este acum clară", au mai scris nemții.
Odată cu această mutare, Radu Drăgușin a devenit cel mai scump transfer din istoria României. Până acum, această bornă era deținută de Adrian Mutu, care în 2004 a ajuns la Chelsea de la Parma în schimbul sumei de 19 milioane de euro.
Totodată, internaționalul de 21 de ani devine al 4-lea jucător român din istorie care îmbracă tricoul lui Tottenham, după Ilie Dumitrescu, Gică Popescu şi Vlad Chiricheş.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo