Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rodri, pus pe glume înainte de noul sezon! "Am revăzut golul de 5.000 de ori, în toate limbile"

Bianca Dumitru

Publicat 31/07/2023 la 20:29 GMT+3

Manchester City a scris istorie în sezonul 2022/23, când a cucerit trofeul Champions League, grație unui gol marcat de Rodri în finala cu Inter. Fotbalistul a vorbit acum despre acea reușită, pe care a spus că a revăzut-o de 5.000 de ori.

Rodri - Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a devenit campioana Europei în această vară, după ce a învins-o pe Inter cu scorul de 1-0, în finala Champions League, grație golului marcat de Rodri. Pentru "cetățeni" acesta a fost al treilea trofeu din sezonul 2022/23, astfel că City a realizat tripla istorică Premier League - FA Cup - Champions League.
Fotbaliștii lui Pep Guardiola încă resimt efectul succeselor înregistrate în stagiunea anterioară. Rodri a vorbit, după cantonamentul din Asia, despre reușita sa din finala Champions League.
Mijlocașul spaniol a spus că a revăzut golul de 5.000 de ori, în toate limbile, și că și-ar fi dorit să aibă mai mult timp pentru a analiza totul, acele momente schimbându-i viața.
"Am urmărit golul de 5.000 de ori. În toate limbile: spaniolă, engleză, germană, italiană. Cred că este special, face parte din fotbal să te bucuri de astfel de momente – mai ales ca mijlocaș, post în care nu simți că vei fi decisiv.
Viața mi s-a schimbat într-un fel. Dar sper să pot avea în continuare calmul cu care am fost întotdeauna caracterizat. Mi-ar plăcea să mă opresc câteva luni pentru a analiza ce s-a întâmplat, dar totul merge foarte repede.
Știu ce pot aduce echipei și nu am fost mulțumit de prestația mea. Într-o finală, echipa are nevoie de tot ce este mai bun din tine, așa că am fost autocritic. Acum zâmbesc când îmi dau seama ceea ce am realizat.
Uneori mă simt și mai fericit pentru club, pentru colegii mei și pentru echipă, atunci când îi văd pe toți sărbătorind", a declarat Rodri, citat de Daily Mail.
Citește și:

RODRI, MVP-UL FINALEI CHAMPIONS LEAGUE

După finala Champions League, decisă de golul lui Rodri, englezii de la BBC au scris despre reușita va rămâne, cel mai probabil, în istoria lui City: "Rodri a fost excelent pe tot parcursul sezonului, iar acum a marcat ceea ce poate fi cel mai important gol din istoria lui Manchester City".
La rândul său, fostul atacant Chris Sutton a declarat într-un live al celor de la BBC că golul din finala cu Inter "ar putea fi cel mai important gol pe care Rodri îl marchează în cariera sa".
În partida de la Istanbul, Rodri s-a remarcat și prin faptul că finala Champions League a fost cel de-al 52-lea său meci ca titular în acest sezon pentru Manchester City.
Spaniolul a fost, astfel, conform statisticilor, al doilea cel mai folosit jucător de Pep Guardiola într-o singură stagiune, Rodri fiind depășit doar de Lionel Messi, care a adunat 57 de prezențe în sezonul 2011/12.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo