Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Supercomputerul Opta știe cine va câștiga titlul în Premier League în sezonul 2023/24! Ce echipe vor retrograda

Bianca Dumitru

Actualizat 10/08/2023 la 16:00 GMT+3

Noul sezon din Premier League va începe în weekend-ul care vine. Supercomputerul celor de la Opta a anticipat cum va arăta clasamentul din campionatul Angliei la finalul stagiunii 2023/24, iar echipa care are cele mai multe șanse să câștige titlul este Manchester City.

rling Haaland of Manchester City holds off Gabriel of Arsenal during the Premier League match between Manchester City and Arsenal FC at Etihad Stadium on April 26, 2023 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

A devenit deja tradiție ca un supercomputer să prezică cine va câștiga titlul în Premier League înainte de startul sezonului.
După ce primele predicții pentru stagiunea 2023/24 o dădeau pe Manchester City campioană pentru al patrulea an consecutiv, supercomputerul celor de la Opta a anticipat și el cine are cele mai mari șanse să-și adjudece trofeul.
Potrivit acestuia, tot echipa lui Pep Guardiola este favorită să devină campioana Angliei, experimentul dându-le "cetățenilor" 90,18% șanse de a ocupa primul loc al clasamentului vara viitoare.
A doua echipă din topul celor de la Opta este Arsenal, care are doar 4,08% șanse să se răzbune pentru eșecul dramatic suferit în finalul sezonului precedent.
Liverpool are a treia cea mai mare șansă de a deveni campioană a Angliei în noua stagiune, supercomputerul acordându-le un procentaj de 3,55%, în timp ce pe locul 4 se află Manchester United, care are și mai puține șanse, doar 1,7%.
În ceea ce o privește pe Chelsea, supercomputerul preconizează că aceasta va termina pe locul 6, având-o în față și pe Newcastle, care va ocupa locul 5, iar Tottenham va avea, conform statisticienilor, un sezon greu, având doar 0,01% șanse la titlu.
La polul opus al clasamentului, supercomputerul Opta consideră că Burnley va fi singura nou-promovată care nu va retrograda la capătul acestui sezon, urmând a se clasa pe locul 15.
În schimb, Sheffield Utd și Luton își vor pierde locul în Premier League, aceștia din urmă având 62,25% șanse să ajungă în Championship. A treia echipă retrogradată ar urma să fie Bournemouth, care are 48,9% șanse să părăsească prima ligă după această stagiune.
Citește și:

PROGRAMUL PRIMEI ETAPE DIN PREMIER LEAGUE

11 august:
  • Burnley - Manchester City, ora 22:00
12 august:
  • Arsenal - Nottingham Forest, ora 14:30
  • Bournemouth - West Ham, ora 17:00
  • Brighton - Luton, ora 17:00
  • Everton - Fulham, ora 17:00
  • Sheffield Utd - Crystal Palace, ora 17:00
  • Newcastle - Aston Villa, ora 19:30
13 august:
  • Brentford - Tottenham, ora 16:00
  • Chelsea - Liverpool, ora 18:30
14 august:
  • Manchester United - Wolves, ora 22:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo