Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, sub lupa unui român trecut prin Premier League. Verdictul său

Andrei Nicolae

Publicat 23/01/2024 la 20:20 GMT+2

Radu Drăgușin a semnat în urmă cu două săptămâni cu Tottenham, însă mutarea fundașului român este și în prezent în atenția specialiștilor și foștilor internaționali. Recent, Costel Pantilimon, fotbalist trecut prin Anglia, l-a lăudat pe jucătorul de 21 de ani pentru alegerea făcută, considerând că Premier League îl va ajuta pe Radu să se dezvolte foarte mult.

Radu Drăgușin, Tottenham

Credit imagine: facebook

Radu Drăgușin a semnat în urmă cu două săptămâni cu Tottenham, după o întreagă "telenovelă" ce a atras atenția celor mai importante cotidiene din Europa. Fundașul român și-a făcut deja și debutul în tricoul lui Spurs, însă anumiți specialști sau foști jucători încă vorbesc despre această alegere făcută de jucătorul de 21 de ani, care a fost dorit și de Bayern.
Recent, subiectul "Drăgușin la Tottenham" a intrat și în atenția unui alt jucător român trecut prin Premier League, Costel Pantilimon. Portarul care a evoluat la echipe precum Manchester City, Watford sau Sunderland crede că alegerea făcută de Radu este una benefică pentru viitorul său și că merita să ajungă la o echipă precum cea din nordul Londrei.
"Un transfer meritat. Clar că o să fie alte așteptări din partea clubului, poate chiar și din partea lui. Cumva, cred că e o mișcare foarte benefică pentru el și îl va pune la lucru intens cu jucătorii cu care se va duela pe același post, dar și cu campionatul care îl va ajuta să crească foarte mult", a spus fostul internațional, potrivit sport.ro.
Citește și:

SPECIALIST THE ATHLETIC, VERDICT ÎN CAZUL TRANSFERULUI LUI RADU DRĂGUȘIN LA TOTTENHAM

Charlie Eccleshare este ziaristul care se ocupă de Tottenham la cotidianul britanic, The Athletic, iar acesta a vorbit pe larg despre transferul lui Radu Drăgușin la clubul nord londonez. Britanicul nu a vrut să tragă concluzii după doar debutul internaționalului român: "E cam devreme pentru concluzii. Însă a fost bine că a debutat, mai ales într-un asemenea meci. Toată lumea era entuziasmată, mai ales fanii celor de la Spurs. Și chiar nu s-a descurcat rău în puținele minute cât a fost pe teren", a spus Eccleshare, conform iamsport.ro.
Acesta nu crede că Ange Postecoglou va folosi un sistem cu 3 fundași centrali, odată cu sosirea lui Drăgușin: "Este puțin probabil. Postecoglu este destul de axat pe acest 4-3-3. Îi place să joace cu patru fundași, clasic. Dar, ceva la care nu multă lume se gândește, este următorul scenariu. Radu ar putea juca fundaș dreapta. Emerson Royal are o ofertă importantă din Arabia Saudită. Oricum va avea oportunități. Micky, Romero, au fost accidentați. De asemenea, Romero este predispus la a încasa multe cartonașe. De toate culorile", a adăugat jurnalistul.
Jurnalistul de la The Athletic crede că Drăgușin poate fi titular în următorul meci, contra lui Manchester City, în Cupa Angliei: "Ar putea juca. Eu așa cred, că e posibil. Ange Postecoglou ar putea rămâne, mai mult sau mai puțin, la formația cu care a jucat împotriva celor de la United, mai ales că s-au descurcat bine.În mod normal aș înclina să cred că Drăgușin va fi din nou pe bancă, dar Micky van de Ven a acuzat ceva probleme musculare, așa că...”.
Drăgușin ar putea avea unele probleme de adaptarea sub comanda noului antrenor: "O să i se ceară să joace mult cu mingea la picior, să iasă din apărare cu pase utile. Din câte l-am urmărit, la Genoa avea această tendință de a degaja balonul în anumite situații. Postecoglou nu va accepta asta. Așa că poate va pasa, cel puțin la început, simplu și aproape, ceea ce, pentru manager, este un lucru mai bun decât a degaja mingea. Asta cred că va fi o problemă de adaptare pentru Drăgușin", spune britanicul.
Meciul dintre Tottenham și Manchester City, din turul 4 al Cupei Angliei, se va disputa joi, 29 ianuarie, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo