Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Dijk și-a creat echipa de vis de minifotbal în 5. Alegerea surprinzătoare a fundașului de la Liverpool

Andrei Nicolae

Publicat 28/12/2023 la 11:00 GMT+2

Virgil Van Dijk a fost provocat recent să își creeze o echipă de cinci oameni de vis, unde a putut alege orice jucător, fie retras sau încă în activitate. Jucătorul de la Liverpool a plasat în formația sa anumiți fotbaliști ale căror nume ar fi fost pe buzele tuturor, dar a avut și o alegere mai puțin obișnuită.

Virgil van Dijk (FC Liverpool)

Credit imagine: Getty Images

Virgil Van Dijk merge "ceas" alături de Liverpool în Premier League, formația de pe Anfield fiind pe primul loc la momentul actual, până la disputarea meciului dintre Arsenal și West Ham. Pe lângă timpul petrecut pe teren și la antrenamente, fundașul olandez își permite să răspundă și câtorva provocări lansate în mediul online.
Jucătorul olandez a participat la un joc al celor de la FIFPro (Federația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști), în cadrul căruia a trebuit să își creeze echipa sa de vis la minifotbal în 5, cunoscut în străinătate sub numele de "five-a-side". Fundașul lui Liverpool a fost nevoit să aleagă un portar, un fundaș și trei jucători de profil ofensiv, iar alegerile sale au fost interesante.
În poartă, Van Dijk l-a pus pe coechipierul său de la Liverpool, respectiv pe Alisson. Surpriza a venit în compartimentul defensiv, deoarece olandezul s-a numit chiar pe el, un lucru ce este deseori evitat de fotbaliști, pentru a nu fi acuzați de aroganță. Cu toate acestea, batavul a ținut să lămurească sigurația și a dezvăluit că a luat această alegere doar pentru că ar vrea și el să fie participant la joc într-o astfel de echipă.
Citește și:

Cum arată echipa de vis de minifotbal în 5 a lui Van Dijk. Alegerile pentru ofensivă ale olandezului

În ofensivă, cei trei jucători aleși de Van Dijk au fost Lionel Messi, Ronaldo Nazario și Ronaldinho, cel din urmă fiind idolul său din copilărie.
"În poartă, l-aș pune pe Alisson Becker, evident, portarul meu de la Liverpool. Ce goalkeeper, ce om. A realizat atât de multe deja și cred că este cel mai bun portar alături de care am jucat. Deci el va fi în poartă, să sperăm că va apăra șuturi.
O să mă pun pe mine (n.r. în defensivă) doar pentru că mi-ar plăcea să joc în această echipă. E singurul motiv. În stânga, Ronaldinho, idolul meu, o legendă. E tipul pe care l-am admirat mereu când eram mic, încercam mereu să îl imit pe stradă, pentru că eu jucam mult fotbal pe străzi în trecut, iar el este cu siguranță cel alături de care aș vrea să joc.
În dreapta, l-aș pune pe Lionel Messi, unul dintre cei mai buni din toate timpurile, deci nu trebuie să spun multe, să fiu sincer. Pe postul de atacant, îl voi pune pe Ronaldo brazilianul, pur și simplu pentru că le avea pe toate. Din păcate, a avut și probleme cu accidentările, dar prezența sa, golurile pe care le marca, acțiunile sale. De asemenea, și faptul că a jucat în Olanda puțin (n.r. mă face să îl aleg)", au fost alegerile lui Van Dijk, potrivit Daily Mail.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo