UEFA a anunțat astăzi suspendarea din toate competițiile pentru o perioadă de 12 luni pentru Andre Onana, goalkeeper-ul celro de la Ajax Amsterdam. Acesta a fost supus unui test antidoping pe data de 30 octombrie 2020, împreună cu mai mulți fotbaliști ai "lăncierilor", iar rezultatul a fost pozitiv. Camerunezul a ieșit pozitiv la Furosemid, o substanță interzisă de WADA.
Imediat după ce și-a aflat pedeapsa,Onana a postat un mesaj pe contul personal e Twitter, în care a explicat că a luat din greșeală o pastilă care conținea substanța interzisă. De asemenea, fotbalistul lui Ajax a menționat că va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Loussane (TAS).
"Vreau să clarific și să spun că totul a fost rezultatul unei erori umane. Am luat din greșeală un medicament care conține o substanță interzisă de WADA. Medicamentul i-a fost prescris prietenei mele și l-am încurcat cu o simplă aspirină pentru că ambalajul era aproape identic.
Serie A
Ionuț Radu, la un pas de a pleca de la Inter! Ce portar își doresc italienii să aducă în iarnă
04/10/2021 LA 14:57
Respect decizia UEFA, dar nu sunt de acord cu ea. O consider excesivă și disproporționată, având în vedere că UEFA a înțeles că a fost vorba de o greșeală. Toată lumea știe că duc o viață sănătoasă, iar încă de la începutul carierei mele am fost împotriva dopingului de orice fel.
Am 24 de ani, iar în ultimele sezoane am avut șansa să joc aproape toate meciurile, atât la Ajax, cât și la echipa națională, fiind desemnat cel mai bun portar din Olanda din ultimii 4 ani și cel mai bun din Africa în ultimii trei. Prin asta vreau să spun că nu aș fi avut nevoie să apelez la doping pentru a-mi îmbunătăți performanțele.
Voi face apel la TAS pentru a-mi demonstra nevinovăția. Sper să revin cât mai curând pe gazon, să fac ceea ce iubesc și să-mi ajut echipa. Le mulțumesc celor de la Ajax și naționalei Camerunului pentru susținerea arătată și încrederea pe care o au în mine", a scris Onana, pe contul personal de Twitter.

Andre Onana a crescut la Barcelona

Andre Onana a fost crescut la Academia Barcelonei, dar nu apucat să debuteze pentru prima echipă a catalanilor și în 2015 a fost vândut la Ajax pentru o sumă infimă. În Olanda, camerunezul a progresat an de an și a devenit unul dintre cei mai curtați goalkeeperi din Europa, chiar Barcelona manifestându-și interesul de a-l răscumpăra.
Onana este cotat la 36 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Contractul camerunezului cu Ajax expiră în vara anului 2022.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Liga Campionilor UEFA
UEFA a anunțat programul din optimile Champions League! Ce super-meci se joacă de Valentine’s Day
07/11/2022 LA 17:05