Cristiano Ronaldo a marcat contra lui Udinese golul cu numărul 758 al carierei, depășindu-l pe brazilianul Pele, care marcase 757 de goluri în partidele oficiale. Astfel, starul de la Juventus a devenit al 2-lea cel mai bun marcator din istorie, el clasându-se în spatele lui Josef Bican, care a marcat 805 goluri în perioada 1931-1955.

Imediat după ce Ronaldo a marcat golul 758, presa din toată lumea a scris că legenda Braziliei și-a modificat descrierea paginii de Instagram, unde a punctat faptul că este "cel mai bun marcator din toate timpurile (1238 de goluri)", calculând și reușitele din partidele amicale.

Fotbal
Ibrahimovic a dezvăluit cine e jucătorul lui preferat: "E cel mai bun din istorie, fără dubii"
ACUM 11 ORE

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Pele le-a răspuns criticilor printr-o postare pe Twitter

Pele a ținut să le răspundă celor care l-au acuzat că și-a trecut mai multe goluri în palmares abia după ce a fost depășit de Ronaldo la numărul de goluri marcatre în meciuri oficiale.

"Am fost acuzat de presă că mi-am schimbat descrierea paginii de Instagram pentru a eclipsa marile vedete care îmi doboară recordurile (n.r. Messi și Ronaldo). Acel text este acolo de când m-am alăturat platformei respective. Asta nu trebuie să umbrească în vreun fel realizările incredibile ale acestora.", a scris Pele pe contul personal de Twitter.

Cu puțin timp în urmă, Pele a fost depășit de Messi în clasamentul celor mai multe goluri marcate pentru un singur club, dar nici acolo lucrurile nu sunt deloc clare. Oficialii lui Santos, club la care Pele a jucat în cea mai mare parte a carierei, susțin că brazilianul are mai multe goluri decât vedeta Barcelonei, deoarece ar trebui luate în calcul și reușitele din meciurile amicale, care în epoca în care Pele a jucat erau mult mai frecvente și mai puternice.

Serie A
Juventus și-a publicat raportul financiar la jumătatea sezonului! Pierderi uriașe pentru torinezi
IERI LA 16:22
Serie A
Juventus câștigă clar cu Crotone și speră în continuare la titlu! Ronaldo, o nouă bornă uimitoare
22/02/2021 LA 21:38