Antrenorul și-a expus părerea despre decizia clubului pe care îl antrenează de a participa într-o nouă competiție, care nu are susținerea FIFA și UEFA.

Tuchel are încredere în conducerea clubului

Thomas Tuchel s-a arătat deschis în privinta Superligii, care ar urma să înceapă la sfârșitul verii.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 2 ORE
"Știam de ieri, dar mie îmi place să joc în cele mai tari competiții din Europa. De asta sunt la Chelsea. Sunt puțin supărat cu toate aceste subiecte în jurul nostru, credeam că vorbim despre meciul cu Manchester City și cel cu Brighton.
Am încredere că clubul va lua deciziile corecte, e prea devreme să judecăm și nu e treaba mea. Rolul meu e să antrenez și să fiu concentrat pe jocul important de mâine.
Dacă aveam o părere clară, nu aș fi spus-o acum. E prea devreme să judecăm și sunt deja multe păreri. Am încredere în club și jobul meu e foarte clar. Și poate nu sunt persoana potrivită să vorbesc despre asta. Pot să înțeleg că sunt multe reacții emoționale, dar nu știu destul despre asta.", a declarat Tuchel la conferința de presă.
Thomas Tuchel a vorbit și despre felul în care pot fi afectați jucătorii.
"Jucătorii nu au fost implicați în luarea deciziilor. Poate ar fi bine să facem un pas în spate și să nu ne spunem părerea. Asta e între cluburi. Eu și jucătorii avem încredere în club, noi suntem angajați. E bine să nu ne implicăm în politica sportului și astfel de situații. Este peste noi. E un subiect important, toată lumea vorbește. Probabil e imposibil ca jucătorii să nu fie afectați. Sper să fim calmi, să ne concentrăm la jocul de mâine.", a adăugat neamțul.

CE ESTE SUPERLIGA EUROPEANĂ

Super Liga Europei este un plan grandios, conceput în totalitate de marile cluburi europene, ca un răspuns la apatia UEFA de a reformata competițiile intercluburi (în special Champions League), care în ultimii ani au generat câștiguri mai mici pentru granzii de pe "Bătrânul Continent".
Noua competiție intercluburi ar urma să aibă la start anual 20 de echipe, care nu vor mai participa astfel în Champions League, Europa League sau Conference League, organizate de UEFA.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Membrii Super Ligii Europene (ESL) au dat duminică seara o declarație oficială cu privire la planurile organizării unei noi competiții continentale, căreia UEFA și FIFA, alături de federațiile de fotbal ale Angliei, Spaniei și Italiei, i se opun categoric, conform unui comunicat comun al acestora.
"Doisprezece dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Europa s-au reunit astăzi (duminică, n.r.) pentru a anunța că au fost de acord să înființeze o nouă competiție, ce se va juca la jumătatea săptămânii, Super League, guvernată de cluburile sale fondatoare", se spune în comunicatul oficial.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 3 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 3 ORE