Super Liga a rezistat numai 48 de ore. Competiția fondată de 12 cluburi răsunătoare din Europa s-a desființat după ce jucătorii, fanii și autoritățile din Europa au contestat vehement noul proiect. Motivul? Super Liga ar fi generat o "prăpastie" uriașă între echipele bogate și celelalte din Europa.
Între timp, 9 dintre cele 12 cluburi fondatoare s-au retras din competiție: Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid, Inter și AC Milan.
Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt singurele care încă speră să ducă la bun sfârșit proiectul. Principalul motiv este reprezentat de încasările astronomice pe care Super Liga le-ar fi generat celor 20 de participante din fiecare sezon (15 permanente + 5 calificate anual).
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM O ORĂ

Real Madrid și Barcelona ar fi putut câștiga sume astronomice în Super Ligă

Potrivit Mundo Deportivo, Barcelona și Real Madrid ar fi fost cele mai avantajate de competiție. Dacă una dintre cele două rivale din La Liga ar fi câștigat trofeul, ar fi încasat aproximativ 600 de milioane de euro (chiar 650, potrivit altor surse). De notat că fiecare echipă participantă în Super Ligă ar fi primit din start 350 de milioane de euro.
Barcelona și Real Madrid - principalele forțe care au pus umărul la fondarea Super Ligii - sperau să-și sporească veniturile cu ajutorul competiției, de aceea dezamăgirea este uriașă atât pentru Florentino Perez, cât și pentru Joan Laporta.
La ora actuală, câștigătoarea UEFA Champions League, competiția pe care Super Liga ar fi detronat-o, primește venituri în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. Așadar, în cazul Barcei și Realului, cu 500 de milioane mai puțin decât ar fi putut câștiga în Super Ligă.
Celelalte participante din Super Ligă ar fi obținut sume mai mici, în funcție de contribuția lor în cadrul board-ului competiției.

Joan Laporta a rupt tăcerea! Ce a spus președintele Barcelonei despre Super Ligă

Astăzi, Joan Laporta a rupt tăcerea, pe marginea celui mai controversat subiect din fotbalul actual: Super Liga. Preșdintele Barcelonei nu renunță la proiect și face apel la un dialog constructiv cu UEFA, în urma căruia să fie găsită cea mai bună soluție:
"Proiectul Super Ligii este încă viabil. Suntem deschiși la dialog cu UEFA. Ar trebui să existe o competiție atractivă, care respectă și meritul sportiv. Cred că se va ajunge la o înțelegere.", a spus Joan Laporta, pentru TV3.
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 2 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 2 ORE