Romelu Lukaku este printre cei mai buni atacanți din lume la ora actuală. Belgianul a fost o adevărată revelație încă de la o vârstă fragedă, iar calitățile sale l-au transformat repede într-un star al fotbalului mondial.
Chiar dacă a impresionat în Premier League, în special la Everton, Lukaku și-a atins potențialul maxim abia după transferul la Inter. Prestațiile sale l-au determinat pe Roman Abramovich să plătească înaintea acestui sezon 115 milioane de € pentru a-l readuce la Chelsea, record absolut pentru gruparea de pe Stamford Bridge.
Lukaku are cifre fantastice și la naționala Belgiei, cu care a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial din 2018. Roberto Martinez, antrenorul lui Lukaku de la echipa națională a vorbit la superlativ despre acesta într-un interviu exclusiv acordat jurnalistului Maxime Dupuis (Eurosport Franța).
Cupa Mondială FIFA
Cotele pentru câștigarea titlului de golgheter la Cupa Mondială! Messi și Ronaldo nu prind top 3
06/11/2022 LA 11:20
Citește și:

Lukaku, elogiat de Roberto Martinez

Selecționerul Belgiei consideră că un rol esențial în evoluția atacantului de 28 de ani l-a avut Thierry Henry, fostul mare atacant francez care este secundul lui Martinez.
"Relația mea cu Romelu Lukaku este una lungă. La 19 ani am lucrat cu el la nivel de club și am ajuns să cheltuim o taxă record pentru al aduce în club (n.r. Everton). La 16 ani el marca pentru Anderlecht și primit o atenție deosebită. În calitate de jucător tânăr a trebuit să crească sub lumina reflectoarelor. S-au plătit întotdeauna sume mari pe el și a fost mereu sub o mare presiune.
Romelu este un marcator de excepție și acum vedem un jucător aflat în vârful carierei sale, care și-a îmbunătățit multe aspecte ale jocului: e foarte rezistent la dueluri, aleargă extraordinar, își asumă responsabilități în ambele careuri, influențează jucătorii din jurul său. A făcut lucruri uriașe în Premier League și mutarea în Italia a venit la momentul potrivit, cu antrenorul și provocarea potrivită. A devenit pe deplin conștient de calitățile sale.
Relația lui cu Thierry Henry este una grozavă și acest lucru a contat enorm în evoluția sa. Romelu a primit numeroase sfaturi de la Henry și și-a putut înpărtăși gândurile cu cineva care a avut aceeași experiență. Henry i-a fost de mare ajutor în momentele cheie ale carierei sale.", a spus Roberto Martinez pentru Eurosport.fr.
Romelu Lukaku are 100 de selecții și 67 de goluri pentru naționala Belgiei. Atacantul lui Chelsea are șansă să-și îmbunătățească cifrele în această săptămână, când Belgia va juca în fazele superioare ale Ligii Națiunilor. Echipa lui Roberto Martinez va întâlni în semifinale Franța, iar în cazul unui succes va lupta pentru trofeu cu învingătoarea dintre Italia și Spania.
La Liga
Thierry Henry, "înțepat" de un fost coechipier celebru: "Cu siguranță nu era de nivel meu"
29/10/2022 LA 12:48
La Liga
Dezastrul de la Barcelona, analizat de Thierry Henry. Care este opinia fostului mare fotbalist
27/10/2022 LA 16:27