După ”dubla” cu Irlanda de Nord și Austria, România a mai urcat trei poziții în clasamentul FIFA, așa cum anunță site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.Ca urmare a rezultatelor obținute la începutul lunii în primele două jocuri din Liga Națiunilor, naționala României a avansat în ierarhia mondială. Tricolorii se află în clasamentul FIFA/Coca-Cola pe locul 34, cu 3 poziții mai sus față de precedenta clasificare.
Islanda, viitorul adversar al României din play-off-ul EURO, se află pe 41, în coborâre cu două locuri. Celelalte naționala pe care le întâlnim în Liga Națiunilor sunt clasate astfel:
  • 27. Austria (a coborât un loc)
  • 38. Irlanda de Nord (a coborât două poziții)
  • 44. Norvegia (și-a menținut poziția)
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
29/11/2022 LA 19:54
În luna octombrie, naționala pregătită de Mirel Rădoi va disputa trei partide. Mai întâi, pe 8 octombrie, va juca în Islanda în semifinala barajului pentru Campionatul European, iar apoi, pe 11 și 14 octombrie, va evolua în Norvegia și acasă contra Austriei în Liga Națiunilor. Dacă va trece de Islanda, România va juca în noiembrie în finala play-off-ului EURO împotriva învingătoarei dintre Bulgaria (locul 60 în clasamentul FIFA) și Ungaria (locul 52).

Mirel Rădoi știe că poate pleca oricând de la Naționala României

"Eu am avut un moment de sinceritate și nu am stat să mă ascund să spun că o să vedem ce urmează după 2022. Dacă rezultatele sunt negative, dacă înfrângerile sunt drastice, dacă jocul nu este îmbunătățit, există posibilitatea să plec după 2-3 meciuri. Și este în continuare, dacă noi nu jucăm nimic, dacă nu avem posesie, dacă nu facem pressing, dacă pierdem cu 2-0, 3-0. Nu e echipa națională a lui Rădoi, a lui Burleanu sau Stoichiță, ci e a românilor. Dacă nu există progres, o să fiu primul care ridică mâna, mi-am luat geanta frumos și am plecat", a spus Mirel Rădoi pentru Digi Sport.
În orice caz, Mirel Rădoi nu are de gând să facă vreun compromis atâta timp cât este la Naționala României. Selecționerul a anunțat chiar ieri că dacă un jucător îi pune probleme la echipă și încearcă să destabilizeze lotul, va fi imediat exclus. Rădoi a întâlnit deja un astfel de caz și a luat măsuri imediate.
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05
Romanian Liga I
Mirel Rădoi a răbufnit după Rapid – CS U Craiova 2-2: "Nu stau să mă rog de nimeni!"
13/11/2022 LA 06:21