Selecționerul a înțeles că fotbalul ofensiv pe care îl propune e extrem de periculos. Aseară, Rădoi a fost la un pas să scape o victorie facilă printre degete, după ce nu a făcut modificări în sensul închiderii partidei, la 2-0, cu Macedonia de Nord. Adversarii au egalat și doar norocul a făcut să învingem, grație lui Ianis Hagi.
Defensiva a arătat că are mari probleme, însă în acest compartiment nu sunt foarte multe soluții. Pe dreapta ar putea juca Mogoș, deși selecționerul pare tentat să meargă tot pe mâna lui Ovidiu Popescu. Chiricheș a reușit o pasă de gol joi seară, dar a fost extrem de nesigur în intervenții, fiind în multe momente visător în apărare. Totuși, tehnicianul primei reprezentative nu are cum să îl schimbe pe căpitan, acesta fiind la un alt nivel față de restul fotbaliștilor din apărare. În schimb, foarte probabil contra nemților va apărea Mario Camora, în banda stângă. Bancu nu a avut o prestație foarte bună, iar experiența căpitanului CFR-ului e văzută decisivă în câștigarea duelului cu "adversarul" pe post.

România - Germania | Tricolorii, cu închizător

Scottish Premier League
Ianis Hagi, tot mai aproape de a deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Rangers
IERI LA 11:37
Aseară, Rădoi a surprins, alegând să îl coboare pe Nicolae Stanciu lângă Răzvan Marin, la mijloc. Asta pentru că forța României e dată de trioul din spatele vârfului, acolo unde sunt foarte multe soluții, iar fotbaliștii care pot evolua pe acele posturi sunt în formă. O tactică riscantă, dar asumată de selecționer în contextul în care adversarul era unul care nu e de primă mână.
Să joci fără închizător clasic cu Germania e "sinucidere", iar antrenorul tricolorilor știe foarte bine acest lucru. În consecință, îl va urca pe Stanciu și va aduce lângă Răzvan Marin un mijlocaș defensiv, cel mai probabil Alexandru Crețu.
În privința ofensivei, lucrurile vor arăta total diferit contra naționalei lui Low. De altfel, accidentarea lui Coman nu are legătură cu planurile lui Rădoi, acesta protejându-i pe Mihăilă (care a fost introdus repede aseară din cauza faptului că jucătorul de la FCSB nu a mai putut continua) și pe Ianis Hagi în perspectiva confruntării cu Germania.
Astfel, Mihăilă, Stanciu și Ianis Hagi au cele mai mari șanse să fie titulari duminică, ei urmând să îl sprijine pe unicul vârf, Pușcaș. Nu e complet exclus să fie folosit Keșeru, dar vârful lui Ludogorets a dezamăgit aseară. În plus, fostul lider al echipei U21 e mai masiv și mai puternic, lucru care îl face favorit pentru titularizare. Ca atare, Rădoi ar putea face nu mai puțin de 5 schimbări față de echipa care a început duelul cu Macedonia de Nord (Camora, Crețu, Mihăilă, Ianis Hagi și Pușcaș au șanse bune să înceapă din primul minut).
Cum ar putea arăta România cu Germania
  • Florin Niță - Ovidiu Popescu (Vasile Mogoș), Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora - Răzvan Marin, Alexandru Crețu - Valentin Mihăilă, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi - George Pușcaș
România - Germania se joacă duminică, tot pe Arena Naţională, în timp ce Macedonia va evolua la Skopje în faţa Liechtensteinului, teoretic cea mai slabă echipă din grupă.
Scottish Premiership
Ianis Hagi, unul dintre cei mai buni jucători de la Rangers în remiza cu Hearts! Ce note a primit
16/10/2021 LA 20:48
Bundesliga
Un super club din Europa, pe urmele lui Ianis Hagi după golul marcat în poarta Germaniei
11/10/2021 LA 11:57