România U21 - Danemarca U21 1-1 LIVETEXT

Min 72. GOOOOOOL ROMÂNIA! COSTACHE A ADUS EGALAREA PENTRU TRICOLORI! În acest moment suntem calificați pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European U21.
Min 62. Danezii tocmai au făcut a patra schimbare a meciului: Jensen a ieșit pentru a-i face loc lui Moller Madsen. Mutu nu a efectuat nicio schimbare până acum.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
IERI LA 03:18
Min 57. Cartonaș roșu pentru Hausner iar danezii rămân în 10 oameni. Faultul nu a părut să fie nici pe departe atât de dur, decizia arbitrului fiind una cel puțin ciudată.
Min 50. GOL DANEMARCA! Pașcanu a faultat, arbitrul a dictat penalty iar Laursen a executat fără probleme, marcând din primul șut pe poartă al danezilor.
Min 42. Bosnia a învins-o pe Belgia, ceea ce înseamnă că ne este de ajuns un egal pentru a ne califica la Euro 2021.
Min 40. Partida s-a mai calmat între timp, dar România a fost cea care s-a aflat în control. Posesia e la tricolori și pare că golul poate veni oricând.
Min 24. Ocazie mare pentru România! Costache a primit de la Moruțan iar acesta i-a trimis lui Mățan care nu reușește totuși să marcheze din 3 metri. Christensen a intervenit extraordinar.
Min 20. România este singura echipă care își creează ocazii în acest meci. După un corner executat bine de Hagi, Ciobotariu a trimis cu capul periculos însă balonul a fost deviat în corner.
Min 12. Tricolorii sunt periculoși în continuare. Olaru a oferit o pasă superbă lui Costache dar acesta preferă să îl dribleze pe portar în loc să șuteze și pierde mingea. Imediat după, Mățan a căzut în careu și a cerut penalty, însă arbitrul nu a fost impresionat.
Min 8. Continuă începutul foarte bun de meci. Hagi a centrat foarte bine iar reluarea lui Marius Marin a ajuns la portarul advers. Suntem echipa care controlează jocul în aceste momente.
Min 4. Prima ocazie a tricolorilor! Hagi i-a pasat excelent lui Olaru, dar acesta a fost marcat de fundașul danez. În cele din urmă mingea a ajuns la portarul advers. Un început bun de partidă.
Min 1. A început partida de pe Ilie Oană!
Clasamentul live al locurilor doi
1. Elveția - 21 puncte
2. Portugalia - 18 puncte
3. Polonia - 14 puncte
4. Croația - 14 puncte
5. România - 14 puncte
6. Belgia - 13 puncte
7. Austria - 12 puncte
8. Islanda - 12 puncte
9. Macedonia - 9 puncte
Echipele de start
ROMÂNIA U21: 1. Vlad – 2. Boboc, 4. Pașcanu, 15. Ciobotariu, 19. Haruț – 9. Moruțan, 14. Marin, 22. Olaru – 10. Hagi-cpt., 21. Costache, 20. Mățan.
Rezerve: 12. Aioani – 3. Opruț, 5. Itu, 6. Simion, 7. Carnat, 8. Casap, 11. Cîmpanu, 16. Petrila, 18. Vlădoiu
Danemarca U21: Christensen - Sery, Nelsson, Bech, Klitten - Laursen, Andersen, Nartey - Isaksen, Jensen, Lindstrom
Rezerve: Hermansen, Daramy, Holse, Madsen, Dyhr, Frederiksen, Nielsen, Torp, Hausner
17:00 - Mai sunt trei ore și jumătate până la meciul decisiv cu Danemarca iar cei de la FRF ne-au oferit imagini spectaculoase cu toate golurile marcate de elevii lui Adrian Mutu până acum în aceste preliminarii.

România U21 - Danemarca U21 | Calculele calificării

Danemarca U21 a fost de departe cea mai puternică formație din grupa a 8-a, linia de clasament fiind impresionantă: 9 meciuri - 8 victorii - 1 egal. Adversarii de azi sunt deja calificați la Campionatul European, dar asta nu înseamnă că nu vor face tot ce depinde de ei pentru un rezultat bun contra băieților lui Mutu.
Pentru noi, lucrurile sunt destul de simple, în contextul în care un succes ne-ar asigura calificarea de pe locul secund. La turneul final merg cele mai bune 5 locuri doi din cele 9 grupe, iar tricolorii mici sunt în acest moment pe locul 5. În consecință, o victorie ne-ar garanta poziția ocupată în prezent și, implicit, calificarea.

România U21 - Danemarca U21 | Cum ne calificăm chiar dacă nu învingem

Interesant e că păstrăm șanse bune de calificare și în cazul unei remize cu Danemarca, doar că în acel moment vom depinde de rezultatul unui meci. Dacă facem doar egal azi, avem nevoie ca Scoția U21 să nu bată în Grecia. O variantă care nu e deloc utopică, dar evident că ar fi de preferat să nu stăm la mâna rezultatelor.
În cazul în care România pierde cu Danemarca, tricolorii rămân cu 13 puncte în clasamentul locurilor doi. Un egal al Scoției în Grecia i-ar aduce și pe britanici la 13 puncte, dar în continuare am avea avantajul golaverajului. În prezent băieții lui Mutu sunt la +9, în timp ce Scoția e la doar +3.
Există un scenariu în care tricolorii mici ar putea merge la Euro 2021 și în cazul unei înfrângeri, chiar dacă Scoția învinge în Grecia. Dar pentru acest lucru trebuie ca Belgia să piardă la scor în Bosnia, lucru puțin probabil. Micii "diavoli roși" au 13 puncte în clasamentul locurilor secunde, ca și noi, dar un golaveraj de +10. Astfel, dacă Ianis Hagi&Co pierd la un gol cu danezii, Belgia trebuie să fie învinsă la 3 goluri de Bosnia, astfel încât partida Scoției să nu conteze.
Clasamentul locurilor doi
  • 1. Elveția - 21 puncte
  • 2. Portugalia - 18 puncte
  • 3. Polonia - 14 puncte
  • 4. Belgia - 13 puncte
  • 5. România - 13 puncte
  • 6. Scoția - 12 puncte
  • 7. Austria - 12 puncte
  • 8. Islanda - 12 puncte
  • 9. Macedonia - 9 puncte
Austria și Islanda nu își mai pot îmbunătăți punctajul. Nordicii și-au terminat partidele, în timp ce austriecii vor juca împotriva Andorrei, ultima echipă din grupă, partidă care nu e luată în calcul în clasamentul pentru pentru locurile secunde.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Fotbal
Răsturnare de situație la națională! Ce decizie ar putea lua FRF dacă Boloni nu dă un răspuns curând
11/01/2022 LA 09:26