Adrian Mutu a pus la punct ultimele detalii pentru "meciul unei generații", așa cum l-a numit el. Danemarca e deja calificată, dar cu un succes și România va ajunge la turneul final, urmând a ocupa unul dintre cele mai bune locuri secunde.

România U21 - Danemarca U21 | Calculele calificării la Euro

Jucătorii lui Mutu vor acumula 16 puncte în cazul unui succes în fața Danemarcei și vor fi sigur una din cele 5 cel mai bine clasate formații de pe locul secund. Niciuna dintre formațiile din grupele C, D, E și F nu poate trece de 15 puncte.
Romanian Liga I
#BunișiRăi | Radiografia etapei a 7-a din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
31/08/2021 LA 10:34
Ca atare, un succes cu nordicii e sinonim cu o calificare la Euro 2021, unde tricolorii vor avea șansa să arate că performanța din 2019, când au ajuns până în semifinale, nu a fost o întâmplare.
Deși calificată, Danemarca a venit cu "artileria grea", cei mai mulți dintre jucătorii care au dus greul în această campanie de calificare fiind convocați.

România U21 - Danemarca U 21 - Echipa probabilă a lui Mutu

Selecționerul de la U21 pare că s-a decis asupra formulei de start, singura întrebare fiind legată de folosirea lui Simion sau a lui Costache. Prezența acestuia din urmă ar permite folosirea modulului 4-3-3.
  • A. Vlad - Haruț, Pașcanu, R. Grigore, Boboc - Moruțan, Simion, Marin, Olaru - Mățan, Ianis Hagi
Adrian Mutu a încercat să îi mobilizeze pe băieți înainte de confruntarea din această seară (ora 20:30), transmițându-le un mesaj emoționant.
"E meciul generației voastre, meciul care face diferența între băieți și bărbați. Talent e, v-o spun din inimă. Trebuie dăruire, inimă, să ascultați ce v-am spus. Toți împreună și o să vedeți că o să câștigați! Un rezultat bun ne duce la EURO, anul viitor vom avea și Olimpiada. Îmi doresc ca toți să ajungeți la echipa națională mare.
Mâine (n.r. azi) trebuie să dați totul. Important e să fii pregătit tactic, apoi vine talentul. Vreau doar să vă bucurați de fotbal, să muriți unul pentru celălalt, pentru că toți avem de câștigat", a fost mesajul lui Mutu pentru fotbaliștii de la U21.
România U21 - Danemarca U21 se joacă astăzi de la 20:30 și va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Fotbal
Grealish, cel mai scump englez din istorie! Topul celor mai costisitori fotbaliști din fiecare țară
12/08/2021 LA 09:45
Fotbal
Cine este noul selecționer al naționalei U21 a României! Anunțul FRF
09/08/2021 LA 08:31