Articol scris de Ştefan-Toma
În vara anului 2019, toată România era cu ochii pe naționala de tineret, echipa ce ne-a făcut mândri după o lungă perioadă de timp. Calificarea în semifinalele Campionatului European U21 din 2019 a adus României și o calificare la Olimpiada de la Tokyo din acest an (ultima participare a noastră data din 1964). Chiar dacă echipa și-a schimbat antrenorul - Rădoi a fost promovat și locul său a fost luat de Mutu -, performanțele echipei au continuat să fie bune. Naționala de tineret s-a calificat și la Campionatului European U21 din 2021, unde a terminat pe locul 3 în grupă, la egalitate de puncte cu semifinalista Olanda și cu câștigătoarea trofeului Germania (golaverajul a fost criteriul care a eliminat echipa noastră).

România U21, fără antrenor de la finalul lui mai

Romanian Liga I
Gabi Tamaș pleacă de la FC Voluntari la finalul sezonului! Cu ce echipă din Liga 1 ar putea semna
29/04/2022 LA 04:36
După prezența la Campionatul European U21, selecționerul Adrian Mutu a ales să accepte oferta venită de la FC U Craiova și astfel postul a rămas vacant la sfârșitul lunii mai. FRF nu a considerat o prioritate numirea unui nou antrenor și astfel la aproape o lună de la plecarea lui Mutu, echipa încă nu are un conducător. Conform unei declarații acordate de directorul tehnic, Mihai Stoichiță, celor de la DigiSport, situația va continua și în următoarea lună. Printre altele, Stoichiță a declarat că poate să-i prezinte președintelui FRF, Răzvan Burleanu, numai antrenori liberi de contract. Federația are o politică ce nu îi dă dreptul directorului tehnic să propună antrenori care au deja un angajament.
Pentru a-l ajuta pe Mihai Stoichiță, am făcut o listă scurtă a antrenorilor ce s-ar plia pe filosofia FRF din ultimii ani. Aceștia sunt: Florin Bratu, Daniel Pancu și Ianis Zicu.
Florin Bratu
Antrenorul care din postura de jucător are 13 apariții și 2 goluri pentru naționala României a avut un început bun în cariera sa managerială, pe banca lui Dinamo. Cu o echipă a cărei conduceri nu reușeşte să se ridice la nivelul istoriei clubului, Florin Bratu a reușit 14 victorii, 2 egaluri și 8 înfrângeri, perioadă în care a debutat mai mulți tineri jucători pe prima scenă a fotbalului românesc. Din păcate cariera sa nu a avut traiectoria așteptată: au urmat experiențe mai puțin bune la cârma echipelor Aerostar, Turris și Concordia. Din noiembrie 2020, Florin Bratu este liber de contract.
Daniel Pancu
Ca jucător, Pancu a apărut de 27 de ori sub tricolor și a înscris 9 goluri. După ce s-a retras din cariera de fotbalist, a încercat să ajute echipa sa de suflet, Rapid, să-și găsească drumul către Liga 1. La clubul din Grant a fost atât jucător, cât și antrenor, dar și președinte. Încheierea raporturilor contractuale cu Rapid a deschis pentru Pancu oportunitatea colaborării cu Poli Iași, echipă alături de care a făcut primii pași în fotbal. Aventura alături de clubul copilăriei sale s-a încheiat după numai 3 luni, în ianuarie 2021. În prezent Daniel Pancu este liber de contract.
Ianis Zicu
Constănțeanul Ianis Zicu are în prezent o situație contractuală incertă. Echipa sa, Farul Constanța, urmează să fuzioneze cu Viitorul. Ianis a declarat că în cazul în care nu va avea o funcție cu rol de decizie în cadrul viitorului club - chiar dacă ar avea multe lucruri de învățat alături de viitoarea conducere - va alege să plece către un proiect ce îi va oferi rolul de principal. În sezonul trecut, Farul a fost foarte aproape de calificarea în play-offul Ligii a II-a, în condițiile în care bugetul marinarilor a fost unul redus.
Conform declarației lui Mihai Stoichiță, până la jumătatea lunii viitoare ar trebui să știm numele noului antrenor al României U21.
Romanian Liga I
#AiNoștri | Gh. Dungu, portarul cu peste 200 de meciuri în tricoul Rapidului: "Echipa mea de suflet"
14/04/2022 LA 15:43
Romanian Liga I
Rapid, prima victorie pe noua arenă din Giulești! Echipa lui Mutu a ajuns la 3 victorii consecutive
02/04/2022 LA 19:49