Războiul din Ucraina produce schimbări majore și în sport, iar naționalele de fotbal ale țării vecine sunt obligate să dispute mai multe partide unde vor găsi loc. Răzvan Burleanu a fost prezent la Comitetul Executiv UEFA care a decis că finala Champions League va fi mutată de la St. Petersburg la Paris și conform Playsport a demarat discuțiile cu omologul din Ucraina pentru a găsi rapid soluții pentru ca meciurile naționalelor ucraineene să se mute în România.
FRF va face toate demersurile ca aceste meciuri să se joace, indiferent de numărul lor și până la terminarea crizei militare din Ucraina. UEFA a impus această interdicție de a disputa meciuri din Ucraina pe termen nelimitat. Sunt șanse ca aceste partide să se mute în România din mai multe motive. Primul ar fi relațiile apropiate dintre cele două federații, al doilea ar fi distanța mică față de alte locații și un al treilea ar fi susținerea publicului. Reacția Federației de la București a fost rapidă, iar ucraineeni vor lua o decizie în cel mai scurt timp.
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36

Meciurile care ar putea ajuge în România

În 33 de zile, Ucraina are de disputat un meci important din preliminariile pentru Europeanul u21, care se va disputa în 2023 în România. Naționala de tineret a Ucrainei ar fi trebuit să joace împotriva Franței la Lviv. 29 martie este o dată foarte bună pentru FRF pentru că naționalele noastre vor juca în deplasare, iar stadioanele sunt disponibile.
Dacă ne uităm pe calendarul naționalei feminine, urmează Ucraina-Scoția (8 aprilie) și Ucraina-Ungaria (12 aprilie), în preliminariile Cupei Mondiale. Și aceste meciuri s-ar putea juca tot în România. La futsal, Ucraina U19 trebuia să fie gazdra grupei de Main Round pentru EURO, în care mai joacă Belgia, Moldova și Andorra. Meciurile sunt programate pe 16-19 martie. Dacă o altă echipă din grupă nu va primi organizarea, rămâne tot varianta propusă de Federația Română de Fotbal.

"Opriți războiul!" Atletico Madrid și-a colorat arena Wanda Metropolitano în galben și albastru

Orice alte partide amicale ale naționalelor, masculine, feminine și de futsal, juniori sau junioare, pe care Ucraina le-ar putea disputa începând cu 1 martie sunt așteptate în România.
Echipa mare a Ucraionei are de jucat barajul pentru Cupa Mondială din Qatar, dar primul meci, din martie, este programată la Glasgow împotriva Scoției. Chiar dacă va trece de acest prim baraj, ucraineeni vor juca finala pentru turneul final tot în deplasare.
Dacă războiul continuă, meciurile din Liga Națiunilor, Ucraina - Armenia (11 iunie) și Ucraina - Irlanda (14 iunie) sunt așteptate la București, Craiova, Ploiești sau Cluj.
Fotbal
Anatoliy Tymoshchuk, interzis în fotbalul din Ucraina! Sancțiuni dure pentru fostul căpitan
11/03/2022 LA 16:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Franța, un nou pas greșit în preliminariile Campionatului Mondial! Toate rezultatele serii
04/09/2021 LA 21:19