Dan Petrescu este istorie pentru formația campioană, dar conducerea ardelenilor s-a mișcat repede și i-a găsit înlocuitor. Marele pariu al boardului este Adrian Mutu, tehnicianul de la reprezentativa U21, anunță Gazeta Sporturilor. Nu este pentru prima oară când clujenii se gândesc la Mutu pentru banca tehnică. Spre finalul campionatului trecut, au existat contacte, în contextul în care Dan Petrescu părea decis să plece dacă nu câștigă titlul. CFR a luat campionatul și "Super Dan" a continuat, în speranța că va duce echipa în grupele Europa League.
Acum, contactele dintre părți au fost reluat de aproximativ o lună, de când Petrescu a anunțat că e tentat să plece. Mutu nu a dat un răspuns clar, în contextul în care echipa avea antrenor, dar a lăsat de înțeles că e tentat de o astfel de provocare. Aseară, după mai multe discuții, părțile au bătut palma, iar tehnicianul va fi prezentat în noul rol cel mai probabil azi.

CFR va plăti clauza de reziliere pentru Mutu

Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
30/11/2022 LA 21:29
Directorul tehnic Mihai Stoichiță a discutat cu Adrian Mutu mai multe ore ieri, încercând să îl determine să rămână. Argumentele erau destule, cel mai important fiind legat de Campionatul European. "Briliantul" a preluat naționala U21 în ianuarie și a dus-o la turneul final, după ce a condus-o în cinci meciuri oficiale (3 victorii). Mutu a încercat să îi explice oficialului FRF că provocarea e prea importantă pentru a o refuza, dar s-a lovit de un refuz: i s-a transmis că nu va fi lăsat să plece liber de contract.
Varianta a fost confirmată și de președintele Burleanu, care a vorbit despre clauza de reziliere. Totuși, aceasta este una mai mult simbolică, fiind cifrată la 50.000 de euro. Evident, clujenii și-ar fi dorit o despărțire amiabilă între Mutu și Federație, dar suma nu reprezintă o problemă, astfel că părțile au bătut palma.
"Fiecare antrenor are o clauză de rezilere. Fiecare antrenor este ținut de acea clauză. Nu poți să te desparți de una dintre echipele naționale fără să o achiți. Indiferent care e numele tău sau care relația cu FRF, cu președintele, cu directorul tehnic sau cu cei din CEx", a spus Burleanu.
Adrian Mutu este la al treilea mandat ca antrenor de club, după ce, înainte de România U21, a condus echipa secundă a celor de la Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite. Fostul internațional român se află la a doua experiență ca tehnician pe banca unei formații din Liga 1, după aventura de numai 2 luni de la FC Voluntari.
La naționala U21, Mutu primea 5.000 de euro pe lună, o sumă mult mai mică comparativ cu precedentul salariu: 15.000 de euro.
Mutu are obiectiv titlul și calificarea în primăvara europeană a Europa League, dar nu îi va fi deloc ușor. CFR are o lună de foc în față, cu dueluri decisive în cupele europene, dar și cu partide tari în campionat.
Programul lui Mutu la CFR, în decembrie
  • CFR Cluj - ȚSKA Sofia, Europa League
  • Poli Iași - CFR Cluj, Liga 1
  • Young Boys - CFR Cluj, Europa League
  • CFR Cluj - FCSB, Liga 1
  • Dinamo - CFR Cluj, Liga 1
  • CFR Cluj - CS Universitatea Craiova, Liga 1
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44