Ca şi demis de la CFR, Dan Petrescu are în faţă provocarea carierei. Celtic se gândeşte la el

Cristian Mihală

Actualizat 30/11/2020 la 08:03 GMT+2

Dan Petrescu e ca şi demis de la CFR, însă tot răul ar putea fi spre bine. Asta pentru că "Bursucul" ar putea fi în faţa provocării carierei: Celtic se gândeşte să îi ofere un contract.

dan petrescu

Credit imagine: Eurosport

Sezonul actual a fost un fiasco pentru Celtic, iar poziţia lui Neil Lennon pe banca tehnică a devenit extrem de şubredă. Petrescu, care azi îşi va încheia socotelile cu CFR, este o variantă pentru formaţia care a dominat istoria recentă a campionatului Scoţiei.
"Petrescu este încă la CFR Cluj, o echipă pe care o ştim foarte bine, pentru că am jucat împotriva lor de patru ori. Am văzut cum echipa lui a şocat efectiv în meciurile cu Lazio şi Rennes în stagiunea trecută, ba chiar a fost la un pas să o elimine pe Sevilla.
Pare clar că au jucat mult mai bine decât noi în Europa League şi au ajuns şi mai departe datorită lui Petrescu, cu un buget mult mai mic. A câştigat trei titluri în România, dar nu totul e perfect pentru Dan Petrescu în acest moment la Cluj. Dacă Lennon va fi demis, probabil că nu este o variantă rea pentru Celtic", a spus jurnalistul Hamish Carton, într-un podcast pe care îl ţine săptămânal, potrivit Digi Sport.
Celtic e la 9 puncte de Rangers, e adevărat, în condiţiile în care are două meciuri mai puţin disputate. Marea problemă e reprezentată de cupele europene, acolo unde aşteptările erau mari. Campioana Scoţiei a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor de Ferencvaros, iar în Europa League s-a făcut de râs. După 4 meciuri, Celtic are un singur punct acumulat, şanse 0 de calificare şi un golaveraj teribil: 5-13. O singură echipă - Ludogorets - a încasat acelaşi număr de goluri în a doua competiţie ca valoare la nivel inter-cluburi, în Europa.
Celtic ar fi cu siguranţă cea mai importantă bornă din cariera de antrenor a lui Dan Petrescu, formaţia scoţiană având în palmares, printre alte trofee, şi Cupa Campionilor (1966-1967). Scoţienii, care au câştigat 51 de titluri de-a lungul timpului, au jucat alte două finale de cupe europene (Cupa Campionilor 1969-1970 şi Cupa UEFA 2002-2003).
În Scoţia, "Super Dan" ar avea ocazia să se lupte cu Steven Gerrard pentru titlul de campioană şi ar fi mult mai aproape de visul său de a antrena în Premier League.

Dan Petrescu, momit cu salarii impresionante

Interesul lui Celtic ar trebui să genereze o decizie uşoară pentru Dan Petrescu, chiar şi în condiţiile în care scoţienii nu îi oferă cea mai bună variantă din punct de vedere financiar. Aspectul sportiv ar trebui să primeze, însă, chiar dacă tehnicianul are variante mult mai bune dacă ne raportăm la salariul pe care urmează să îl încaseze de la viitorul club.
Presa din Arabia Saudită a scris pe larg luna trecută despre posibilitatea ca Dan Petrescu să devină noul antrenor de la Al Nasr Riad. Arabii susțin că oficialii clubului i-au propus 3 milioane de euro/an românului și staffului său.
Din informațiile jurnaliștilor arabi, şeicul Safwan Al-Suwaiket - patronul clubului - s-a implicat direct în negocierile cu românul. Startul de sezon al echipei saudite a fost unul dezamăgitor, cu 3 eșecuri în primele 3 partide, iar conducerea era pe punctul să îl demită pe portughezul Rui Vitoria, pentru a-l instala pe Dan Petrescu.
"Conducerea lui Al Nasr îl va demite pe Rui Vitoria", nota sursa citată, care puncta că se speră ca tehnicianul nostru să fie pe banca echipei cât mai curând. Nu s-a întâmplat aşa, dar e foarte posibil ca interesul să fi rămas, odată Petrescu devenind un tehnician liber de contract.
Dan Petrescu nu ar fi la prima aventură în zona Golfului. El a antrenat în 2014 Al-Arabi, iar în 2016-2017 a fost la cârma lui Al-Nasr Dubai.
De notat că Petrescu a primit în ultima perioadă, prin intermediul impresarilor săi, două oferte foarte bune din punct de vedere financiar. Una din Rusia, alta din
Kazakhstan. Românul e conştient că a ajuns la o cotă excelentă, după ce a luat trei titluri cu CFR şi a dus echipa în primăvara europeană, unde a fost eliminat după două remize de viitoarea câştigătoare a trofeului, Sevilla.
Ca atare, "Super Dan" poate obţine maximum de la viitorul contract. În Rusia, românul a mai antrenat timp de 6 ani: în două rânduri pe Kuban Krasnodar şi o dată pe Dinamo Moscova
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo