Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj e dezlănțuită pe piața transferurilor: a bătut palma și cu Eric Bicfalvi

Cristian Mihală

Actualizat 17/06/2022 la 08:18 GMT+3

CFR Cluj l-a convins pe Eric Bicvalvi să revină în Liga 1. Mijlocașul mai are contract cu Ural Ekaterinburg până în 2023, astfel că formația din Gruia trebuie să plătească pentru ca Dan Petrescu să îl aibă sub comanda sa.

Eric Bicfalvi (Ural)

Credit imagine: Twitter

CFR are o șansă mult mai bună decât în alți ani să ajungă în grupele Champions League. Evident, nu vorbim de procente însemnate, având în vedere nivelul fotbalului românesc, dar cel puțin pentru grupele Europa League există premise importante.
Pentru a-și atinge marele obiectiv și a accesa milioanele de la UEFA, clujenii trebuie să investească, lotul actual nefiind unul care să permită o luptă cu șanse. Oficialii din Gruia au înțeles asta și sunt într-o campanie de mercato furibundă.
Ultimul jucător țintit de Dan Petrescu este Eric Bicfalvi, fotbalist care se mulează perfect pe gusturile antrenorului: e extrem de serios și, la 34 de ani, are o experiență foarte bogată. Potriviti playsport.ro, fostul mijlocaș de la FCSB și Dinamo și-a dat deja acordul pentru mutare, salariul oferit fiind extrem de ofertant.
Singura problemă e legată de faptul că internaționalul e sub contract cu Ural Ekaterinburg, din Rusia, până în 2023. După ce a primit asigurări de la Bicfalvi că vrea să revină în Liga 1, CFR a trecut la negocieri cu rușii și e de așteptat ca mutarea să se realizeze pentru aproximativ 250.000 de euro.

CFR și Ural, șanse mari să ajungă la un acord pentru transferul lui Bicfalvi

Bicfalvi este cel mai important jucător de la Ural, pentru care a marcat 10 goluri în 29 de partide sezonul trecut. Situația clubului nu e deloc una roză, după ce patronul Dmitri Pumpyanski, un oligarh apropiat al lui Putin, a intrat pe lista sancționilor UE din cauza războiului din Ucraina. Ca atare, vârsta lui Eric și problemele financiare fac ca rușii să fie deschiși pentru a negocia.
Eric Bicfalvi a evoluat pentru ultima oară în România la Dinamo, în 2016. Anterior el mai jucase în țară pentru Jiul și FCSB. Din 2016 joacă în Rusia, după un an la Tomsk ajungând la Ural.
În ceea ce o privește pe CFR, aceasta e foarte aproape și de transferul lui Jetfe Betancor, de la Farul. În schimbul lui, va plăti 300.000 de euro, dar suma ar putea crește dacă CFR va ajunge în grupele primelor două competiții europene. Astfel, dacă CFR va intra în grupele Champions League, Farul va încasa alte 250.000 de €, iar dacă va intra în grupele Europa League, echipa lui Hagi va primi 150.000 de €. De asemenea, Farul va păstra 20% dintr-ul viitor transfer al jucătorului de 28 de ani. Jetfe și Bicfalvi se vor adăuga celorlalți jucători deja sosiți în Gruia în această vară: Christopher Braun, Barlo Brucic, Karlo Muhar și Vito Hammershoy-Mistrati. Dacă primii 3 au venit liberi de contract în Ardeal, pentru ultimul CFR i-a plătit lui Randers 400.000 de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo