Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drumul CFR-ului spre grupele Champions League. Misiune mult mai ușoară decât în alți ani. Pe cine poate întâlni

Cristian Mihală

Publicat 16/05/2022 la 08:08 GMT+3

CFR Cluj a devenit campioana României pentru al 5-lea an consecutiva, iar acum clujenii se pregătesc de Europa, după câteva ediții în care s-au făcut de râs în fotbalul care contează. De data asta, parcursul din preliminariile Champions League e mai ușor decât în trecut.

CFR, campioana României

Credit imagine: Eurosport

CFR s-a impus cu 2-1 contra Craiovei și are 4 puncte în plus peste FCSB, cu o etapă rămasă de disputat din play-off-ul Ligii 1. Clujenii sunt iar campioni și par deciși să își ia revanșa pentru prestațiile neconvingătoare din cupele europene, în ultimii ani.
S-au anunțat deja super-transferuri pentru echipa lui Dan Petrescu, tehnician care va avea parte de o vacanță extrem de scurtă. Asta pentru că ardelenii intră în focurile preliminariilor Ligii Campionilor rapid, astfel că stafful tehnic trebuie să pregătească perfect viitoarea campanie europeană.

CFR, în drumul spre Champions League: capi de serie în primele două tururi

Campioana României va intra în focurile preliminariilor UCL la începutul lui iulie, când are loc dubla manșă a primului tur preliminar. Aici nu ar trebui să fie probleme, Lech Poznan, campiaona Poloniei, fiind cel mai puternic adversar. În rest toate formațiile sunt sub CFR, care beneficiază de statutul de cap de serie și evită, pentru moment, formații precum Ludogorets sau Malmo.
Posibile adversare în turul 1 preliminar pentru CFR
  • Zrinjski (Bosnia)
  • Sutjeska Niksic (Muntenegru)
  • Shakhtyor Soligorsk (Belarus)
  • KI Klaksvík (Insulele Feroe)
  • Lech Poznan (Polonia)
  • Hibernians (Malta)
  • Tobol (Kazakhstan)
  • Shkupi (Macedonia)
  • RFS (Letonia)
  • Dinamo Batumi (Georgia)
  • Tirana (Albania)
  • Balkani (Kosovo)
În turul doi preliminar, CFR își va păstra statutul de cap de serie, dacă ajunge acolo, dar adversarii devin mai complicați. Slovan Bratislava (Slovacia), Zurich (Elveția), campioana Istraelului sau HJK (Finlanda) ar fi variantele mai puțin plăcute, în timp ce The New Saints (Țara Galilor), Zalgiris (Lituania) sau Shamrock Rovers ar reprezenta eventuali adversari abordabili.
CITEȘTE ȘI:

CFR își pierde statutul de cap de serie în preliminarii, din turul 3

Aici va fi, în teorie, cap de drum în Champions League pentru CFR, urmând ca ardelenii să evolueze în preliminariile Europa League, după eliminare.
Clujenii nu vor mai fi capi de serie în turul 3, iar în față le pot ieși formații precum Dinamo Zagreb (Croația), Olympiacos (Grecia), Viktoria Plzen (Cehia) sau campioana Serbiei (Steaua Roșie Belgrad/Partizan).
Vorbim de formații superioare, dar stilul lui Dan Petrescu e unul incomod, astfel că, dacă vor beneficia de puțin noroc, clujenii pot produce surpriza.
Vestea excelentă în perspectiva play-off-ului Ligii e că contextul geo-politic și surprizele din anumite campionate (Turcia, de exemplu, unde Trabzon a luat titlul și nu va fi cap de serie în play-off) fac ca adversarii din această fază, în măsura în care CFR ar ajunge, să nu fie la fel de puternici ca în alți ani.
Astfel, dacă ar ajunge în play-off-ul Champions League, ardelenii vor avea ca posibili adversari puternici Ludogorets (Bulgaria), Olympiacos (Grecia), Plzen (Cehia) sau campioana Danemarcei (probabil F.C. Copenhaga). Vorbim de opozanți puternici, peste CFR, dar care nu sunt imposibil de eliminat în dublă manșă.
Clujenii au evoluat ultima oară în Champions League în sezonul 2012-2013, când au reușit un rezultat uimitor: victorie pe Old Trafford, cu Manchester United. Atunci, ardelenii au acumulat 10 puncte, record pentru un club din România. Din nefericire pentru echipa antrenată atunci de Paulo Sergio, nu s-a mers în optimile Ligii Campionilor, Galatasaray terminând pe 2 (la egalitate de puncte, turcii au mers mai departe grație meciurilor directe).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo