Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR plătește o avere ca să scape de Șumudică. Suma incredibilă încasată de tehnician în 3 luni

Cristian Mihală

Actualizat 27/08/2021 la 11:18 GMT+3

Marius Șumudică a fost demis de la CFR Cluj, dar în perioada petrecută în Gruia a câștigat o avere. Pentru a scăpa de el, gruparea campioană a trebuit să îi plătească o clauză de reziliere de 250.000 de euro.

Șumudică nu a reușit să califice CFR-ul în grupele Europa League și a fost demis

Credit imagine: Eurosport

După Dan Petrescu și Edi Iordănescu, se spera că Șumudică va duce mai departe tradiția cuceririi titlului, clujenii dominând clar campionatul intern în ultimii ani. Dar mai presus de toate, miza uriașă era reprezentată de cupele europene, de unde clubul spera să obțină 12-15 milioane de euro. Evident, o calificare în Champions League era improbabilă, având în vedere posibilele adversare, însă grupele Europa League erau la îndemână. CFR a fost învinsă fără drept de apel - tur-retur - de Steaua Roșie Belgrad, în play-off-ul EL, iar conducerea a tăiat în carne vie.
Oficialii nu au mai avut deloc încredere în Marius Șumudică, pe care îl consideră incapabil să facă performanță, așa că l-au dat afară. Asta în condițiile în care despărțirea costă enorm. Concret, potrivit as.ro, clujenii îi vor plăti tehnicianului un sfert de milion de euro pentru că a fost demis atât de devreme. În momentul în care a semnat cu CFR, Șumi a fost suficient de inspirat să își treacă în înțelegere o clauză prin care, dacă e demis cât timp se află în cupele europene: trebuie să primească 250.000€, conform as.ro. Chiar dacă ardelenii au fost spectatori în duelul cu Steaua Roșie, ei vor continua în grupele Conference League, astfel că echipa e în continuare în Europa.

Șumudică a câștigat o sumă impresionantă, în doar 3 luni la CFR

Pe lângă suma aceasta, Șumudică a mai încasat în cele 3 luni petrecute în Gruia 60.000 de euro, bani aferenți salariului de 240.000€/an. Astfel, în trei luni, Șumudică a primit de la CFR o adevărată avere pentru nivelul Ligii 1: 360.000 de euro. La sumele de mai sus s-a adăugat și prima de instalare de 50.000 de euro încasată la semnarea contractului.
Cel mai probabil, tehnicianul își va găsi repede un alt angajament, având o cotă foarte bună în Turcia. De altfel, încă de săptămâna trecută s-a speculat că e curtat de Kayseri, unul din fostele sale cluburi.
În ceea ce privește înlocuitorul lui pe banca CFR-ului, toate indiciile duc către o revenire a lui Dan Petrescu. Acesta o va costa pe formația ardeleană și mai mult, fiind greu de crezut că "Super Dan" va accepta un salariu mai mic de 500.000 de euro anual.
Super sâmbătă Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo