Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Contra, ca și plecat de la Dinamo. Spaniolii i-au găsit înlocuitor. Suma cerută de "Guriță"

Cristian Mihală

Publicat 16/11/2020 la 08:56 GMT+2

Cosmin Contra are șanse mari să se despartă de Dinamo azi. Ambele părți agreează despărțirea, însă tehnicianul vrea să primească o compensație financiară.

Cosmin Contra, tehnicianul lui Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Remiza cu Astra, 1-1, ține echipa din Ștefan cel Mare pe penultimul loc în clasament, cu cinci puncte după zece etape. Cosmin Contra a obținut un singur punct de la revenirea la Dinamo, iar postul său se clatină serios. Problemele cu banii sunt din ce în ce mai greu de gestionat în vestiar, astfel că despărțirea pare inevitabilă.
"Mâine (n.r. duminică) voi avea o discuție cu directorul sportiv, vom spune lucrurilor pe nume. Trebuie să facem o analiză, vedem ce se va întâmpla. E clar că trebuie discutat! Vedem ce se va întâmpla (n.r. întrebat dacă ia în calcul să-și dea demisia). În momentul de față, sunt dezamăgit pentru că așteptam mult de la meciul cu Astra", a declarat Cosmin Contra la finalul partidei cu giurgiuvenii.
Gazeta Sporturilor anunță că părțile s-au așezat la masa tratativelor ieri și șansele să se continue în aceeași formulă sunt minime.
Cortacero și ibericii de la Dinamo speră să se despartă de "Guriță" în condiții amiabile, însă acesta cere 60.000 de euro pentru a pleca de la echipă. Tehnicianul are o clauză în contract prin care poate solicita 300.000 de euro în cazul în care e dat afară, dar nu vrea să apeleze la ea. Fostul selecționer s-a săturat de ce se întâmplă în Ștefan cel Mare și vrea să plece, dar cu o compensație financiară. Există șanse importante să se ajungă la un acord, în contextul în care niciuna dintre părți nu își mai dorește continuarea parteneriatului.

Lucas Alcaraz, favorit să îl înlocuiască pe Contra la Dinamo

Spaniolii par că i-au găsit deja înlocuitor fostului selecționer. "Filiera iberică" a fost activată, iar în prezent Lucas Alcaraz este în pole-position să preia formația din Ștefan cel Mare.
Tehnicianul de 54 este un adevărat globe-trotter, el "reușind" să fie la cârma a 19 formații de când și-a început cariera de antrenor.
Ultima oară a antrenat-o pe Albacete, de care s-a despărțit în luna octombrie. Din acest punct de vedere, tehnicianul spaniol prezintă un mare avantaj, fiind ușor de adus în condițiile în care nu are vreun angajament.
Interesant e că, deși a antrenat atât de multe formații, Alcaraz nu a reușit vreo performanță deosebită cu niciuna dintre echipele avute în CV. La niciun club el nu a avut un procentaj de victorii de peste 50%. Din contră, de la Zaragoza, penultimul club antrenat, a "reușit" să câștige doar 12,5% dintre partide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo