Contra s-a prăbușit pe bancă odată cu jocul lui Dinamo de la Sf. Gheorghe. Fostul selecționer nu reușește să găsească soluțiile de redresare a unei echipe pe care reformat-o cu multe plombe din Spania. 0-2 cu Sepsi este ultimul rezultat dezamăgitor pentru fanii lui Dinamo, care sperau că această schimbare de regim în Ștefan cel Mare să aducă și rezultate mai bune decât în sezonul precedent. Deocamdată, Dinamo este tot în subsolul clasamentului și speranțele au rămas doar în imaginația fanilor.
"E inexplicabil ce s-a întâmplat, nu m-am așteptat să arătăm așa în seara asta. Felicitări pentru Sepsi. E fără cuvinte. Nu am nimic pozitiv de remarcat la jocul de astă-seară. Am fost o rușine de echipă, nu pot să explic evoluția asta" a declarat Contra după înfrângerea din Covansa.
https://i.eurosport.com/2020/10/25/2921913.jpg
Fotbal
Cosmin Contra, aproape de a da lovitura! Antrenorul este pe lista scurtă a unei echipe din Anglia
06/02/2021 LA 11:02

Contra pune tunurile chiar pe oamenii aduși de el

Contra a transferat un autocar de străini, dar aceștia au fost reduși la tăcere de Sepsi într-un meci pe care antrenorul de 44 de ani îl vedea ca un punct de referință pentru începerea revitalizării. Dinamo a strâns cu greu 4 puncte în cele 7 etape de când a venit Contra cu armada de mercenari plătită pe măsura pretențiilor de playoff.
"Vreau să-mi cer scuze încă o dată pentru imaginea pe care am arătat-o. E meciul în care am arătat cel mai rău. Nu am avut nicio șansă, ne-au dominat din toate punctele de vedere. Intensitate, dueluri, joc. N-am avut personalitate, ne-a fost frică.Mă gândesc să joc cu tineri mai degrabă decât să bag fotbaliști cu experiență, dar care nu au personalitate. După golul lor, n-am avut reacție să facem lucrurile pregătite la antrenamente. E inexplicabil pentru jucători care vin din campionate puternice. Să clacheze în maniera asta" și-a atacat Contra jucătorii aduși chiar de el în urmă cu câteva săptămâni.
Dinamo este pe locul 14 cu doar 5 puncte și va juca cu Astra, Viitorul și Voluntari în următoarele trei etape.
https://i.eurosport.com/2020/10/18/2917814.jpg

Dinamo, crize peste crize

Bugetul de salarii al lui Dinamo este de nivelul campionilor de la Cfr Cluj sau a celor Craiova și FCSB. Stabilitatea financiară a lui Dinamo este însă subredă, iar spaniolii care au preluat echipa de la Negoiță sunt în cautare de finanțator sau o bancă dispuse să-i împrumute. Contra se gândește să renunțe!
"Dacă ar juca salariile, poate am fi în top trei din România. Poate dacă am arăta ca la meciul cu FCSB, ca la cel cu Botoșani în a doua repriză, ca la cel cu Craiova... Apele nu s-au liniștit deloc la club. Am intrat într-o serie cu patru înfrângeri la rând. Lucrurile sunt neliniștite peste tot. Pentru mine vor fi zile grele. Sunt la dispoziția conducerii, indiferent ce va decide. Eu încerc să găsesc soluții, de aia sunt antrenor" a concluzionat Contra.
Pentru finanțatorii spanioli, cele 4 înfrângeri reprezintă o problemă, dar nu cea mai gravă. "Meciul" cu o miză mai importantă va fi luni, când Dinamo trebuie să plătească o datorie de 500 de mii de euro către ANAF pentru a păstra baza Săftica.
Fotbal
Cosmin Contra, contactat de presa din Spania după scandalul de rasism al lui Colțescu: "E terminat!"
09/12/2020 LA 15:16
Romanian Liga I
Cosmin Contra a reacționat nervos după FC Argeș - Dinamo 0-1
05/12/2020 LA 05:29