Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Craiova a învins în inferioritate numerică FCSB și a trimis CFR la vârful clasamentului în Liga 1

Nicu Savin

Actualizat 29/04/2021 la 21:37 GMT+3

Craiova a obținut o victorie uriașă în fața celor de la FCSB. Oltenii s-au impus cu 2-0, în ciuda faptului că au jucat aproape o repriză întreagă în inferioritate numerică.

Craiova - FCSB

Credit imagine: Eurosport

Craiova s-a impus cu 2-0 în derby-ul cu FCSB și i-a oferit astfel poziția de lider CFR-ului. Oltenii au deschis scorul în minutul 38 după o primă parte controlată în mare parte de bucureșteni.
Alexandru Cicâldău a marcat un gol superb printr-o execuție sublimă, trimițând din prima din interiorul careului un șut la colțul lung care nu i-a oferit nicio șansă lui Andrei Vlad.
În minutul 53 părea că situația se va răsturna. Vătăjelu a primit al doilea cartonaș galben după o intrare asupra lui Octavian Popescu la marginea careului iar oltenii au rămas în 10 oameni.
Chiar și așa, au primit o mână de ajutor neașteptată. Șutul lui Dan Nistor nu părea să fie cel mai periculos, însă intervenția lui Andrei Vlad nu a fost cea mai fericită iar portarul FCSB-ului a respins mingea slab, în plasa porții.
FCSB nu a mai reușit să revină astfel că CFR este lider în acest moment, cu două puncte peste FCSB și patru peste ocupanta locului trei, Universitatea Craiova.

Craiova - FCSB 2-0 LIVETEXT

Min 63. GOOOOOOL CRAIOVA! Dan Nistor șutează de la distanță iar intervenția lui Andrei Vlad este una slabă, acesta respinge mingea doar în poartă. Oltenii și-au dublat avantajul în 10 oameni.
Min 53. Roșu pentru Craiova! Vătăjelu a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat după o intrare asupra lui Octavian Popescu la marginea careului. Oltenii au rămas în 10 oameni cu aproximativ 40 de minute rămase de jucat.
Min 38. GOOOOOL CRAIOVA! O acțiune excelentă este finalizată impecabil de Cicâldău, cel care reia din prima, cu latul, din careu și trimite mingea la colțul lung, fără nicio șansă pentru Andrei Vlad.
Min 21. FCSB domină posesia, însă bucureștenii nu au mai reușit să își creeze ocazii concrete.
Min 13. Șutul lui Cîmpanu la colțul lung a fost a fost respins de Andrei Vlad, însă FCSB pare per total echipa mai periculoasă în acest început de meci.
Min 10. Început echilibrat de meci, cu câte o ocazie mare pentru fiecare echipă. De la FCSB, debutantul Adrian Niță putea să înceapă chiar cu gol, însă a șutat fix pe direcția lui Pigliacelli.
Min 1. A început partida de la Craiova!
Echipele de start
CRAIOVA: Pigliacelli - Vătăjelu, Acka, M. Constantin, N. Bancu - Mateiu, Nistor - Cîmpanu, Cicâldău, Mitran - Ivan
REZERVE: L. Popescu, N. Constantin, Căpățînă, Bic, Fedele, Screciu, Camara, Mamut, Tudorie
ANTRENOR: Marinos Ouzounidis
FCSB: A. Vlad - Haruț, I. Cristea, Miron, Radunovic - Moruțan, Șut, Ov. Popescu - Ad. Niță, Fl. Tănase, Oct. Popescu
REZERVE: Straton, Simion, Filip, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă, Istrate, Timiș
ANTRENOR: Toni Petrea
Victoria CFR-ului de asară, 2-0 contra Botoșaniului, pune o mare presiune pe Craiova și FCSB. Oltenii au câștigat în Gruia etapa trecută, dar acel rezultat nu va însemna nimic dacă nu va fi dublat de o victorie contra celor de la FCSB, care ar păstra vii șansele la titlu.
De partea celalată, "roș-albaștri" au și ei neapărată nevoie de victorie pentru a reveni pe prima poziție în clasament. Orice alt rezultat i-ar menține pe cei de la CFR în frunte, iar formația lui Edi Iordănescu ar aborda cu un alt moral meciul direct din etapa viitoare.
În sezonul regular, FCSB a luat 4 puncte din duelurile cu Craiova, oltenii nereușind să marcheze nici măcar un gol. În turul de pe Oblemenco a fost 2-0 pentru bucureșteni, ambele goluri fiind marcate de Dennis Man. La retur a fost 0-0.

Craiova - FCSB, LIVETEXT, ora 19:45 | Istvan Kovacs va conduce partida din Bănie

Partida din această seară va fi una foarte tensionată, mai ales că la centru va fi Istvan Kovacs. Chiar dacă este unul dintre cei mai buni arbitrii români, centralul a fost vehement contestat de tabăra FCSB-ului după meciul cu CFR Cluj, din turul sezonului regulat.
CFR s-a impus atunci cu 2-0, dar "roș-albaștri" au acuzat că nu li s-a dat un penalty în debutul partidei și că a condus tendențios partida din Gruia.
Atât Ouzounidis, cât și Toni Petrea au probleme de lot. De la Craiova vor lipsi Papp, care este accidentat și Bălașa, suspendat. În schimb, la FCSB lista absenților este ceva mai mare: Panțâru, Buziuc, Filip și Coman sunt accidentați, iar Crețu este suspendat.
Craiova-FCSB, echipele probabile
  • CRAIOVA: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Acka, M. Constantin, Bancu - Mateiu, Nistor - Mitran, Cicâldău, A. Ivan - Tudorie
  • FCSB: A. Vlad - Haruț, I. Cristea, Miron, Radunovic - Ov. Popescu, Șut, Oaidă - Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo