Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj. Anunţul oficial al clubului din Gruia

Cristian Mihală

Actualizat 31/08/2021 la 13:52 GMT+3

Dan Petrescu a fost numit, marţi, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal CFR Cluj, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

Dan Petrescu a revenit la CFR

Credit imagine: Eurosport

Dan Petrescu și CFR Cluj au negociat intens în ultimele zile și în cele din urmă cele 2 părți au ajuns la un acord, iar antrenorul de 53 de ani va reveni începând de marți pe banca echipei cu care a câștigat 3 titluri în Liga 1.
După despărțirea de Marius Șumudică era foarte clar că Dan Petrescu va fi noul antrenor al CFR-ului, dar negocierile nu au fost tocmai ușoare pentru oficialii din Gruia. Experiențele trecute pe banca ardelenilor, l-au determinat pe Dan Petrescu să pună condiții importante cu privire la clauza de reziliere și la bonusurile financiare, astfel că totul s-a amânat.
Azi, "Super Dan" a pus semnătura pe un contract valabil pentru următoarele 3 sezoane şi are ca obiectiv titlul şi calificarea în grupele Europa Leauge, stagiunea viitoare.
"👏🏼 Suntem bucuroși să vă anunțăm că Dan Petrescu este, începând de astăzi, noul antrenor al echipei CFR 1907 Cluj!
🏆 Tehnicianul care a câștigat 3 din ultimele 4 titluri de campioană cu echipa noastră a revenit în Gruia, iar noi, toți cei din familia CFR-istă, îi urăm „bun venit” și îi dorim multă baftă!
🙏🏼 Avem toată încrederea că prin experiența și devotamentul său, Dan Petrescu va reuși să obțină și în perioada care urmează performanțe notabile pe banca CFR-ului.
🔜 În zilele următoare vă vom prezenta și echipa cu care Dan Petrescu va lucra la Cluj!
Bine ai revenit, Mister! 🚂", este comunicatul clubului din Gruia.

Schimbări la CFR, odată cu venirea lui Dan Petrescu

Potrivit informațiilor Eurosport, Dan Petrescu a început însă să lucreze la echipa pe care o va conduce în perioada următoare încă de vineri, după demiterea lui Şumudică. În următoarele zile, antrenorul va primi și întăriri. Conducerea i-a promis, în cadrul negocierilor, că îl va susține inclusiv prin aducerea unor jucători. Pe lângă Mihai Bordeianu, revine Culio în proporție de 99% și se negociază și cu Damjan Djokovic, jucător important pentru antrenor în precedentele mandate.
Bineînțeles, vor exista și plecări, pentru că dimensiunea lotului trebuie ajustat, în condițiile în care CFR Cluj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor și Europa League. Astfel, Petrescu i-a anunțat deja pe Fofana, Tahiri si Meleke că nu se bazează pe ei și că nu-i vrea nici măcar la antrenamente.
Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din istoria grupării CFR Cluj, cu trei titluri consecutive câştigate, 2017/2018, 2018/2019 şi 2019/2020.
El a mai condus formaţia clujeană în două mandate, 10 iunie 2017 - 5 iunie 2018 şi 22 martie 2019 - 30 noiembrie 2020.
Sursă foto: cfr1907.ro
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo