Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, prima formație din ultimul deceniu și jumătate care îi provoacă o asemenea contraperformanță lui Petrescu

Cristian Mihală

Actualizat 18/04/2022 la 09:36 GMT+3

FCSB nu doar că a relansat lupta la titlu, prin victoria din Gruia, cu CFR, scor 1-0, dar este echipa care îi administrează lui Dan Petrescu a doua înfrângere la rând, în Liga 1. De 15 ani, tehnicianul clujenilor nu a avut o asemenea contraperformanță.

Dan Petrescu

Credit imagine: Eurosport

FCSB a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în deplasare, într-un meci din etapa a cincea a play-off-ului Ligii 1 de fotbal şi a relansat lupta pentru titlu. Unicul gol al partidei a fost înscris de Octavian Popescu (74), cu un şut de la circa 25 de metri, deviat de fundaşul Daniel Graovac. CFR mai are acum doar două puncte avans faţă de FCSB în clasament.

CFR, fără replică în fața FCSB. Contraperformanță pentru Dan Petrescu

Victoria roş-albaştrilor a fost facilitată şi de faptul echipa campioană a jucat mai bine de o repriză în zece oameni, fundaşul croat Mateo Susic fiind eliminat în min. 43 pentru un fault dur la Darius Olaru, care nu a mai putut continua jocul.
CFR a tras primul său şut pe poartă în min. 90+3, când putea egala prin Daniel Birligea. Campioana era singura echipă neînvinsă pe teren propriu în acest campionat. Disputa de aseară reprezintă o contra-performanță pentru Dan Petrescu, acesta pierzând pentru prima oară două partide la rând în Liga 1 în ultimul deceniu și jumătate.
În sezonul 2006-2007, pe vremea când antrena Unirea Urziceni, fostul mare internațional pierdea cu 3-2, la Galați, cu Oțelul, pentru ca apoi să fie învins de Farul, pe teren propriu, scor 0-1. Istoria se repetă acum, iar rezultatele au fost identice: 2-3 cu Universitatea Craiova, "afară" și 0-1 pe teren propriu, cu FCSB.
Nu mai sunt jucătorii de experiență care erau, dar presiunea s-a văzut. Mă așteptam la mai mult de la toți, mai ales în repriza a doua, când în 10 a fost foarte greu. N-am mai jucat în 10 demult. Dacă era un 10 meritat, nu aveam ce să comentez. Nu sunt supărat pe Susic, nu era un fault de roșu. Ce fault de roșu e ăsta? Noi am avut faulturi de roșu mult mai clare. Forma, norocul, arbitrajul, toate vor conta în lupta la titlu | Dan Petrescu, antrenor CFR
CITEȘTE ȘI:

Programul lui FCSB și CFR până la finalul campionatului

Până la finalul campionatului, CFR Cluj mai are de înfruntat FC Voluntari, Farul Constanța, FC Argeș, CS U Craiova și FCSB. De partea cealaltă, trupa lui Toni Petrea trebuie să înfrunte Farul Constanța, FC Argeș, CS U Craiova, FC Voluntari și CFR Cluj, între cele două echipe fiind acum diferență de doar 2 puncte.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de 65 de ori în principala competiţie internă, potrivit LPF, de 18 ori s-au impus clujenii, de 23 de ori au câştigat roş-albaştrii, iar alte 24 de meciuri s-au terminat la egalitate.
Ultima victorie reuşită în deplasare de FCSB cu CFR s-a petrecut pe 10 august 2014 (1-0). De atunci, la Cluj-Napoca au urmat şase victorii ale CFR-ului şi tot şase egaluri.
picture

Liga 1 | Lupta la titlu se dă în 3

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo