Dan Petrescu a suferit a doua înfrângere la rând în Liga 1, pentru prima oară în ultimii 15 ani. FCSB a evoluat entuziasmant în Gruia, doar ghinionul și portarul campioanei făcând ca scorul să nu ia proporții și clujenii să rămână în meci până la final, când au avut ocazia să facă 1-1, în prelungiri. Nu s-a întâmplat așa, iar victoria cu 1-0 a roș-albaștrilor relansează total lupta la titlu.
CITEȘTE ȘI:
DAN PETRESCU FACE PRAF ARBITRAJUL, DUPĂ 0-1 CU FCSB: "FOARTE SUPĂRAȚI, CE FAULT DE ROȘU E ĂLA?!"
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10

Ilie Dumitrescu, după CFR - FCSB 0-1: "Petrea a gândit foarte bine jocul"

De departe cel mai bun antrenor din Liga 1, Dan Petrescu a fost de această dată fără replică în fața lui Toni Petrea, crede Ilie Dumitrescu, acesta analizând cum a fost campioana redusă la tăcere de o formație care părea, până nu demult, inferioară la toate capitolele.
"Petrea a gândit foarte bine jocul. Crețu l-a anihilat pe Petrila și în partea cealaltă Radunovic pe Omrani. A gestionat foarte bine finalul de meci, plus că vine după o serie de meciuri grele. Mi-a plăcut foarte mult cum a gestionat finalul FCSB, au fost spații reduse.
A fost o presiune fantastică, e un rezultat extraordinar pentru FCSB. FCSB vine după o serie de evoluții consistente, chiar și cu Universitatea Craiova a fost un joc bun. Petrila a fost anihilat de Crețu, Radunovic l-a închis pe Omrani, pe urmă rombul de la mijloc, cu Șut, Ovidiu Popescu, Olaru și Tănase coborât...aici a fost mișcarea perfectă.
Mi s-a părut un plus de viteză la FCSB. Petrea a gândit foarte bine să joace cu Șut, Olaru, Ovidiu Popescu, plus Tănase care cobora. Și cuplul de fundași centrali, Miron cu Cristea, foarte bine, pressing de întâmpinare. În partea cealaltă, au fost mari probleme la mijloc”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.
Până la finalul campionatului, CFR Cluj mai are de înfruntat FC Voluntari, Farul Constanța, FC Argeș, CS U Craiova și FCSB. De partea cealaltă, trupa lui Toni Petrea trebuie să înfrunte Farul Constanța, FC Argeș, CS U Craiova, FC Voluntari și CFR Cluj, între cele două echipe fiind acum diferență de doar 2 puncte. Și Craiova visează la titlu, fiind la doar 4 puncte de campioană în acest moment, dar evident oltenii au a 3-a șansă.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de 65 de ori în principala competiţie internă, potrivit LPF, de 18 ori s-au impus clujenii, de 23 de ori au câştigat roş-albaştrii, iar alte 24 de meciuri s-au terminat la egalitate.
Ultima victorie reuşită în deplasare de FCSB cu CFR s-a petrecut pe 10 august 2014 (1-0). De atunci, la Cluj-Napoca au urmat şase victorii ale CFR-ului şi tot şase egaluri.

Liga 1 | Lupta la titlu se dă în 3

Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
20/05/2022 LA 07:03