Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Venirea lui Mutu la CFR a căzut! Conducerea clujenilor s-a răzgândit în ultima clipă

Cristian Mihală

Actualizat 01/12/2020 la 14:47 GMT+2

Adrian Mutu nu va mai ajunge la CFR Cluj, deși aseară părțile bătuseră palma, iar selecționerul de la U21 era așteptat azi în Gruia să semneze. Vasile Miriuță pare, în acest moment, favoritul să preia postul lăsat vacant de Dan Petrescu.

Adrian Mutu

Credit imagine: Getty Images

La doar o zi după despărțirea de "Super Dan", CFR părea că va numi succesorul acestuia. Adrian Mutu e bun prieten cu acționarul majoritar al campioanei, iar acesta i-a propus să vină la echipă încă de acum o lună, când "Bursucul" a dat primele semne că vrea să plece. Ulterior, Petrescu a rămas, dar după eliminarea din Cupa României paharul s-a umplut pentru fostul fundaș dreapta. Tehnicianul care a scris istorie pentru gruparea ardeleană pierduse și vestiarul, astfel că s-a ajuns la o despărțire amiabilă.
Mutu a fost contactat din nou și părțile se puseseră de acord, în mare, asupra viitoarei colaborări. Doar că, după multe discuții cu apropiații și cu cei din conducere, patronul clujenilor a dat înapoi și i-a transmis lui Mutu că negocierile vor fi sistate, anunță Gazeta Sporturilor. Din câte se pare, o influență mare a avut Ștefan Gadola, acționarul minoritar al clubului. Acesta a explicat argumentat că "Briliantul" are mult prea puțină experiență astfel încât să gestioneze un vestiar plin cu jucători în vârstă și cu personalitate. Chiar dacă e posibil să fie un antrenor de perspectivă, fostul internațional al lui Chelsea sau Fiorentina nu a demonstrat nimic în această meserie, încă, astfel că CFR și-ar fi asumat un risc imens.
O altă chestiune care a contribuit la oprirea negocierilor a fost legată de clauza pe care Mutu o avea cu FRF. Federația nu a dorit să renunțe la el, explicându-i că trebuie să își respecte contractul sau să plătească clauza de reziliere. Inițial, CFR a fost de acord să plătească suma - era vorba de 50.000 de euro -, dar cei din conducere au înțeles că ar fi o mutare greșită. Chiar dacă suma în sine nu ridică probleme, să plătești pentru un tehnician care nu oferă nicio garanție era o eroare din punct de vedere managerial.

Vasile Miriuță, favorit să vină în locul lui Dan Petrescu

Pe lista conducătorilor CFR-ului sunt mai multe nume, însă în acest moment Vasile Miriuță are cele mai mari șanse să ajungă la un acord.
El este deja în Cluj de o săptămână, pentru lucruri private, și e favoritul lui Ștefan Gadola. Miriuță are marele avantaj că e un antrenor liber de contract și destul de ieftin. În plus, cunoaște perfect clubul, pe care l-a antrenat în două rânduri. În ultimul mandat, tehnicianul a condus jucătorii din Gruia în perioada iunie 2016 - iunie 2017.
Chiar dacă este principalul favorit, Miriuță va avea o discuție decisivă cu cei din conducere azi sau mâine. De meciul cu ȚSKA Sofia se vor ocupa oricum secunzii lui Dan Petrescu, astfel că negocierile nu se vor desfășura pe repede-înainte. În cazul în care nu se vor înțelege antrenorul care a condus-o și pe Dinamo, clujenii au și alte câteva alternative, inclusiv tehnicieni de peste hotare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo