CSA Steaua a cerut modificarea Legii sportului care interzice în acest moment promovarea în Liga 1 a echipelor de drept public. Potrivit Sport.ro, Ministerul Sportului le-a transmis celor de la club că cererea a fost înaintată către Direcția pentru Relația cu Parlamentul.
Avizul de oportunitate pentru modificarea Legii sportului în regim de urgență nu a fost, însă, obținut pentru că "nu sunt îndeplinite cerințele referitoare la justificarea situației extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată".
Altfel spus, oficialii nu au găsit niciun motiv pentru care modificarea să se facă în regim de urgență. Așadar, "proiectul de act normatic nu a mai fost transmis pe circuitul de avizare interministrială, urmând ca direcța de specialitate să facă propuneri cu privire la îndeplinirea cerințelor necesare pentru promovarea proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea articolului 31 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000."
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
20/05/2022 LA 13:02
Asta nu înseamnă că legea nu se va modifica deloc, ci schimbările s-ar putea face, dar cu aplicare din sezonul următor.
Citește și:

STEAUA ESTE HOTĂRÂTĂ SĂ MEARGĂ ȘI LA TAS

Steaua și-a asigurat locul pentru barajul de promovare în Liga 1, dar echipa din Ghencea nu are drept de promovare, în acest moment. În cursul zilei de marți, clubul va afla de la Federația Română de Fotbal decizia finală în legătură cu participarea la baraj.
În cazul în care nu vor primi dreptul de a promova, steliștii sunt hotărâți să își caute dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Cristian Jura, unul dintre judecătorii români de la TAS, a vorbit despre șansele echipei din Ghencea la TAS:
"Neexistând un punct în regulamentul UEFA privind deținerea de echipe departamentale, atunci, în acest caz, cei de la Steaua pot apela TAS. Dar, ținând cont că tot UEFA vine și spune că licențierea depinde de asociația națională, lucrurile sunt delicate. În ce sens? Totul va depinde de cum va deschide acțiunea clubul Steaua prin avocații clubului și important e care va fi atitudinea judecătorului TAS față de această problemă.
Unii dintre colegii mei sunt foarte stricți, alții aplică legea, dar un pic mai relaxat. Dacă Steaua ar ataca punctul din cadrul asociației naționale demonstrând că e o măsură excesivă la adresa cluburilor departamentale, s-ar putea să aibă o șansă", a declarat Cristian Jura.
Romanian Liga I
Răspunsul celor de la TAS după ce CSA Steaua a cerut suspendarea barajului de promovare în Liga 1
20/05/2022 LA 10:49
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39