Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Petrea, mesaj pentru FCSB după titlul cucerit în SuperLigă! "Să nu fie un 'accident'"

Bianca Dumitru

Publicat 01/05/2024 la 17:00 GMT+3

FCSB a devenit, în weekend, campioana României, după ce a câștigat meciul cu Farul Constanța și a ajuns la 49 de puncte, având un avans semnificativ în fața urmăritoarelor sale. Toni Petrea, fostul antrenor al roș-albaștrilor, a comentat succesul echipei, precizând că speră ca acest titlu să nu fie doar un "accident".

Toni Petrea

Credit imagine: Getty Images

FCSB a cucerit matematic, în weekend, titlul de campioană a României, după ce a ajuns la o diferență de 12 puncte față de urmăritoarele sale din clasamentul SuperLigii, la finalul victoriei cu Farul Constanța, scor 2-1.
Acest succes, primul după nouă ani, a fost comentat, printre alții, de un fost antrenor al roș-albaștrilor. Toni Petrea i-a felicitat pe cei de la FCSB pentru victoria din SuperLigă.
Tehnicianul, care a avut două mandate pe banca echipei, în perioadele iunie 2020 - mai 2021 și noiembrie 2021 - iulie 2022, a spus că așteaptă acum să vadă dacă acest titlu a fost un "accident" sau dacă echipa se poate impune și în sezoanele următoare.
"Mă bucur pentru FCSB că a câștigat campionatul. Am prieteni acolo, mă refer la cei din staff, dar și la jucători, ținem legătura. Le-am spus că n-are cine să-i învingă, singurii lor adversari au fost ei înșiși.
Mă întâlnesc săptămânal cu ei. Am băiatul care joacă acolo și, inevitabil, ne vedem. În acești 9 ani au fost mereu aproape de titlu. Eu sper să nu fie un 'accident'. Depinde și de ceea ce va dori patronul", a declarat Toni Petrea pentru DigiSport.
Citește și:

FCSB RESPECTĂ "REGULA" ULTIMELOR CAMPIOANE ALE ROMÂNIEI

În urma adjudecării titlului, roș-albaștrii s-au alăturat precedentelor două campioane ale României, în respectarea unei "reguli" a ultimelor sezoane. Concret, echipa lui Elias Charalambous este a treia formație care câștigă titlul după ce a jucat în prima etapă a stagiunii împotriva celor de la FC U Craiova.
În stagiunea 2021/22, CFR Cluj a jucat acasă, în prima etapă, cu FC U Craiova, duelul încheindu-se cu scorul de 3-2 pentru echipa antrenată atunci de Marius Șumudică. Deac, Tahiri și Petrila au fost marcatorii CFR-ului.
De asemenea, în sezonul precedent, în prima etapă, Farul Constanța a jucat pe teren propriu cu FC U Craiova, echipa lui Gică Hagi impunându-se cu 2-1, după golurile lui Grameni și Artean.
În actuala stagiune, FCSB a înfruntat-o în deplasare pe FC U Craiova în prima rundă, câștigând cu 3-1, grație reușitelor lui David Miculescu, Florinel Coman și Malcom Edjouma.
Această "tradiție" se poate pierde începând din următorul sezon, în condițiile în care oltenii sunt în acest moment în pericol de retrogradare. FC U Craiova a câștigat în weekend cu 3-2 duelul cu "U" Cluj și a urcat, cu 22 de puncte, pe locul 13 al clasamentului SuperLigii.
Echipa antrenată de Eugen Trică este cu un punct în urma celor de la FC Voluntari și are un singur punct peste Poli Iași și Dinamo. Lupta pentru evitarea retrogradării este, astfel, extrem de încinsă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo