Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | 3 jucători importanți pleacă de la Dinamo în această iarnă! Unde se transferă Filip și Sorescu

Bianca Dumitru

Actualizat 11/01/2022 la 17:45 GMT+2

Dinamo se va despărți în această iarnă de mai mulți fotbaliști. Cel puțin 3 jucători importanți ai echipei vor pleca din Ștefan cel Mare, Steliano Filip în Ungaria, Deian Sorescu în Polonia, iar Plamen Iliev având de ales din 3 oferte.

Dinamo

Credit imagine: facebook

Dinamo a avut un start de sezon de coșmar, fiind penultima în clasamentul Ligii 1 după 21 de etape. Clubul din Ștefan cel Mare se confruntă și cu probleme financiare, iar în acest moment mai mulți fotbaliști importanți vor să plece de la echipă.
Potrivit informațiilor Eurosport.ro, Steliano Filip se va transfera în această perioadă de mercato la Mezokovesd, echipă care ocupă locul 6 în clasamentul din prima ligă a Ungariei. Fotbalistul de 27 de ani, cotat de site-ul transfermarkt.com la 300.000 de euro, a revenit la Dinamo în ianuarie 2021, după aproape un an petrecut la AE Larisa.
În plus, Deian Sorescu va pleca în Polonia. Cel mai bine cotat jucător de la Dinamo, care valorează 1,9 milioane de euro potrivit site-ului transfermarkt.com, va merge la Legia, echipă care ocupă penultimul loc în campionat, cu 15 puncte obținute după 18 etape. Polonezii antrenați de Aleksandar Vukovic sunt, cel puțin pe plan intern, într-o situație similară cu cea de la Dinamo, însă ei au evoluat în grupele Europa League, unde au obținut două victorii, cu Spartak Moscova (1-0) și Leicester (1-0), și implicit o sumă de bani pe care o pot investi acum în transferuri.
Conform surselor Eurosport.ro, Legia va plăti pentru Sorescu aproximativ 700.000 de euro, mai puțin decât și-ar fi dorit dinamoviștii (1 milion de euro) în schimbul golgheterului echipei, care a reușit în acest sezon 8 goluri și o pasă decisivă.
De asemenea, portarul Plamen Iliev care a ajuns la Dinamo în septembrie 2021 se va despărți de clubul alb-roșu în perioada de mercato din această iarnă. Goalkeeper-ul bulgar, cotat de site-ul transfermarkt.com la 800.000 de euro, are 3 oferte importante, urmând ca în aceste zile să ia o decizie privind viitoarea sa destinație.
Citește și:

Primele transferuri realizate de Dinamo în 2022

Dinamo, aflată în prezent pe locul 15 în clasamentul din Liga 1, a realizat în această lună două transferuri. Cu o zi înainte de startul pregătirilor din 2022, echipa din Ștefan cel Mare a bătut palma cu Răzvan Patriche (35 de ani), fostul căpitan al celor de la Academica Clinceni.
Patriche, unul dintre fotbaliștii longevivi din Liga 1, a cerut rezilierea contractului, având în vedere că a primit un singur salariu în ultimele 6 luni. El a semnat un contract valabil un an și jumătate cu Dinamo.
Ulterior, "câinii roșii" au ajuns la un acord cu Marius Tomozei, fundașul de 27 de ani care a fost legitimat în prima parte a acestui sezon la UTA Arad.
Fotbalistul, care a jucat doar de 4 ori pentru arădeni în această stagiune, a semnat cu Dinamo un contract valabil până la finalul actualei stagiuni și ar putea debuta la echipa lui Flavius Stoican miercuri, în primul amical din acest an, contra celor de la CS Mioveni.
Administratorul judiciar al clubului din Ștefan cel Mare a declarat recent că echipa are mai multe ținte pentru perioada de transferuri din această iarnă:
"Noi avem mai mulți jucători pe listă, dar Flavius Stoican și Iuliu Mureșan sunt cei care vor decide exact. Cei mai mulți fotbaliști sunt speriați de situația de la noi și ne refuză. Mai sunt unii, pe care-i țintim noi, dar care sunt prea scumpi. Vom vedea ce va fi până la urmă", a declarat Răzvan Zăvăleanu, la începutul acestui an.
Primul meci oficial din 2022 al celor de la Dinamo este programat pe 21 ianuarie, pe terenul celor de la FC Argeș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo