Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer

Bianca Dumitru

Actualizat 25/12/2021 la 17:46 GMT+2

Mirel Rădoi a vorbit despre fotbaliștii săi favoriți din 2021, atât din Liga 1, cât și din alte campionate. Fostul selecționer al echipei naționale a României a spus că preferații săi sunt Virgil Ghiță și Bogdan Racovițan, respectiv Ianis Hagi și Alexandru Cicâldău.

Mirel Rădoi

Credit imagine: facebook

Pe final de 2021, Mirel Rădoi și-a ales favoriții din fotbalul din România, dar și dintre stranieri. Fostul selecționer a spus că, din punctul său de vedere, cei mai buni jucători români din Liga 1 în 2021 au fost Virgil Ghiță, unul dintre oamenii de bază ai echipei lui Gică Hagi, și Bogdan Racovițan, tânărul stoper de la FC Botoșani.
"Poate e o surpriză ce vă spun eu acum, dar, din punctul meu de vedere, aș alege între Ghiță și Racovițan, adică fundași centrali", a declarat Mirel Rădoi, potrivit Telekom Sport.
În plus, antrenorul l-a ales drept cel mai bun jucător străin din Liga 1 pe Jefte Betancor, evidențiindu-i calitățile atacantului de la Farul, care conduce în topul golgheterilor din campionat:
"Cred că Jefte pentru că, pe lângă faptul că îți marchează goluri, îți arată că e un jucător care poate juca pe mai multe poziții de la mijloc în sus, poate să creeze spații pentru ceilalți colegi, poate da goluri în orice situație, cu stângul, cu dreptul, cu capul, cu interiorul, șut de la distanță. E un jucător de execuție, de plasament, e un jucător care mie îmi place foarte mult și care cred că e cel mai bun fotbalist străin", a spus Rădoi.
În ceea ce-i privește pe stranieri, fostul selecționer a spus că are trei preferați, neputând să se rezume la un singur jucător: "Oscilez între Ianis Hagi și Alexandru Cicâldău, chiar dacă mai e și Nicolae Stanciu, care e unul dintre preferații mei. Prin prisma echipelor de club, fiind echipe mult mai mari, aș merge pe ei. Dar top 3 ăsta ar fi: Ianis, Cicâldău, Nicușor."
Cine a fost cel mai bun stranier în 2021?
Nu în ultimul rând, Rădoi l-a ales și pe antrenorul român al anului, o decizie care nu i-a dat bătăi de cap. "Mircea Lucescu. Pentru mine, faptul că ne-am întâlnit și am discutat despre fotbal, îmi arată mie că, indiferent de vârstă, mai poate fi încă 20 de ani în fotbal lejer. Pe lângă asta, sunt foarte puțini antrenori, care, oriunde se duc, își pun amprenta în 4-5-6 săptămâni", a adăugat fostul selecționer al României.
Citește și:

Rădoi, convins că Dinamo nu va retrograda

Mirel Rădoi a declarat și că, din punctul său de vedere, Dinamo nu va retrograda la finalul acestui sezon. Fostul selecționer al României este convins că echipa din Ștefan cel Mare va continua în Liga 1, indiferent de locul pe care îl va ocupa la finalul acestui sezon.
Rădoi susține că are informații în acest sens și că, din sezonul viitor, Liga 1 va avea 18 echipe, în cazul în care Dinamo nu va reuși să se salveze de la retrogradare:
"Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică și dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informațiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât și televiziunile... Ca un brand atât de puternic să retrogradeze", a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.
În cazul în care Mirel Rădoi va avea dreptate, istoria se va repeta. Din sezonul 2020/21, în Liga 1 au apărut alte două echipe, numărul lor ajungând la 16. Din cauza pandemiei, Dinamo nu a putut să își dispute toate restanțele din playout, terminând pe loc de retrogradare. Cu toate acestea, formatul cu 16 echipe a reprezentat salvarea pentru dinamoviști, care au rămas în Liga 1.
De acest nou format a beneficiat și Chindia Târgoviște, care ar fi retrogradat dacă Liga 1 rămânea cu 14 echipe. În schimb, Chindia a jucat barajul pentru Liga 1 contra celor de la CS Mioveni și a rămas în prima divizie.
Program Premier League Boxing Day 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo