Au mai rămas doi! "Finala" pentru postul de antrenor la FCSB

Cristian Mihală

Actualizat 09/11/2022 la 10:01 GMT+2

Andrei Prepeliţă şi Laurenţiu Reghecampf sunt cei doi antrenori dintre care se va alege noul antrenor al FCSB-ului. Există şi varianta Pintilii, care nu are licenţă Pro, dar această ipoteză rămâne improbabilă.

Laurențiu Reghecampf

Credit imagine: Eurosport

FCSB a rămas fără antrenor marțea trecută, după meciul cu "U" Cluj, când Nicolae Dică a decis să-și dea demisia. Partidele cu West Ham şi Rapid au fost pregătite de Mihai Pintilii, şefii vicecampioanei decizând să nu se grăbească şi să ia o hotărâre în deplină cunoştinţă de cauză. Ca atare, noul tehnician va fi numit în pauza de Mondial, iar pe listă mai figurează doar două nume.
Potrivit Digi Sport, Liviu Ciobotariu, Eugen Neagoe și Ilie Poenaru au ieşit din discuţie, iar acum boardul roş-albaştrilor va alege între Andrei Prepeliţă şi Laurenţiu Reghecampf.
Varianta ideală e Reghe, acesta fiind un garant al performanţelor, iar jurnaliştii din Azerbaijan susţin că acesta are zilele numărate la Neftci Baku. Totuşi, în contractul lui există o clauză de 150.000 de euro, care trebuie plătită de fiecare din părţi, dacă încetează unilateral contractul. Aşadar, trebuie să se ajungă la un numitor comun privind despărţirea, astfel încât aceasta să se producă în condiţii amiabile. De altfel, acesta pare să fie şi motivul principal pentru care FCSB a preferat să aştepte găsirea unui înlocuitor pentru Dică, sperându-se că Reghecampf va deveni liber de contract în perioada următoare.

Laurenţiu Reghecampf, varianta ideală pentru FCSB. Prepeliţă, în stand by

Tehnicianul de 47 de ani a avut deja două mandate pe banca tehnică a celor de la FCSB, care s-au încheiat cu 4 trofee. Două titluri de campion (2013 și 2014) îl recomandă pe Reghecampf ca un candidat serios pentru preluarea băncii tehnice, ocupate în prezent de Mihai Pintilii.
"Când am să vorbesc cu adevărat cu cei de la FCSB despre preluarea echipei, atunci să fiți siguri că am să fiu și antrenorul ei", a declarat recent Reghecampf.
A doua variantă - în contextul în care soluţia Reghecampf devine imposibilă - e Andrei Prepeliţă, tehnician liber de contract după despărţirea de FC Argeş. Experienţa lui e limitată, piteştenii rerprezentând prima formaţie la care a antrenat, dar e considerat de mulţi specialişti un tehnician de viitor.
Fost jucător la FCSB între 2011 şi 2015, "Prepe" a câştigat 6 trofee cu roş-albaştrii, dintre care 3 titluri.
Trebuie spus că nu s-a renunţat total la varianta Mihai Pintilii - Tommy Neubert pentru banca FCSB, mai ales că unii jucători şi persoane din staff agreează această soluţie. Totuşi, ea rămâne doar o ipoteză de avarie, în cazul în care nu se ajunge la un acord cu Reghecampf sau cu Prepeliţă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo