Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică a demisionat de la FCSB! Antrenorul nu a mai rezistat, după criticile conducerii

Nicu Savin

Actualizat 01/11/2022 la 10:41 GMT+2

Nicolae Dică a pierdut încrederea conducerii după eșecul din meciul cu U Cluj, iar în această dimineață i-ar fi anunțat pe jucători că pleacă de la echipă.

Nicolae Dică

Credit imagine: Getty Images

Nicolae Dică a decis să demisioneze de la FCSB, anunță digisport.ro. Antrenorul vicecampioanei a mai avut această tentativă în urmă cu câteva săptărmâni, dar atunci a fost întors din drum de conducere. După eșecul de pe terenul lui U Cluj, scor 1-2, încrederea șefilor în capacitatea lui Dică de a obșine performanțe a fost zdruncinată, iar acesta a fost practic invitat să plece.
Conform sursei citate, managerul s-a conformat în acesată dimineață, înțelegând că nu mai este dorit. Jucătorii au fost deja înștiințați, iar oficialii caută un înlocuitor.
Așadar, Dică își încheie într-un mod nedorit a doua sa aventură la FCSB. Acesta a ajuns pe banca roș-albaștrilor între meciurile cu Saburtalo Tbilisi, din preliminariile Conference League și a început bine, calificând echipa în grupe. Ulterior, lucrurile au început să scârțâie, iar eșecul cu U Cluj din campionat a fost picătura care a umplu paharul.
Dică și-a terminat al doilea mandat la gruparea din Berceni cu un bilanț de 9 victorii, 7 egaluri și 7 înfrângeri. Antrenorul de 42 de ani lasă echipa pe locul 7 în SuperLiga, la 3 puncte distanță de ultimul loc care duce în play-off, ocupat de Petrolul, cu mențiunea că FCSB are două meciuri în minus față de ploieșteni.
Pe ce loc termină FCSB sezonul 2022/23 al SuperLigii?

NICOLAE DICĂ A TUNAT ȘI FULGERAT LA CONFERINȚA DE PRESĂ DE DUPĂ MECIUL CU U CLUJ

După eșecul de la Cluj, Nicolae Dică a avut un discurs dur la adresa elevilor săi, iar la conferința de presă a răbufnit serios, neînțelegând de ce mereu antrenorii sunt cei vinovați pentru înfrângeri și, deci, cei trași la răspundere.
Acesta a subliniat faptul că în cazul unui rezultat negativ toată presiunea se mută pe tehnicieni, în timp ce în cazul victoriilor meritele le revin jucătorilor, care sunt apreciați pentru valoarea lor.
"Sunt supărat, sunt dezamăgit, facem greșeli foarte mari. Ok, eu sunt de vină. Dacă eu sunt de vină, vom vedea ce se va întâmpla. Întotdeauna antrenorul este de vină. Când nu e nimeni de vină, doar antrenorul e. Când lucrurile nu merg sau apare o înfrângere, este antrenorul de vină.
Când se câștigă, e valoarea jucătorilor. Antrenorul trebuie să plătească întotdeauna. Atunci când lucrurile nu merg, totul e negru", a declarat Dică, la conferința de presă, potrivit DigiSport.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo