Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Balint nu înțelege ce se întâmplă cu Octavian Popescu: "E total schimbat, nu mai vezi nimic la el"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/09/2022 la 13:37 GMT+3

Fotbalistul celor de la FCSB, Octavian Popescu, nu are cel mai bun început de sezon. Tânărul atacant, în vârstă de 19 ani, a jucat în 15 partide pentru FCSB, în acest sezon, nereușind să marcheze vreun gol.

Denis Hăruț, în duel cu Octavian Popescu, în Botoșani - FCSB

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Alex Ioniță
Gabi Balint, legendă a clubului Steaua București, a vorbit despre forma actuală a lui Octavian Popescu, acesta fiind de părere că atacantul și-a pierdut încrederea. Totuși, Balint este sigur că fotbalistul FCSB-ului va reveni la forma din sezonul trecut, atunci când era un jucător foarte important în lotul vice-campioanei României.
"Am un mare semn de întrebare în ceea ce-l privește pe Octavian Popescu. Nu înțeleg. Un jucător poate să aibă o cădere de două săptămâni, de 3-4 meciuri, dar la el durează prea mult, e total schimbat în rău. Nu mai vezi nimic la el. După ce a debutat, dădea niște pase inteligente, niște goluri din șuturi de la distanță.
Acum nu-și mai găsește locul, cred că este și ceva mental. Ori are ceva probleme, ori și-a pierdut total încrederea. Probabil că aici lucrează Dică, dar, deocamdată, băiatul e blocat.
Nu are cum să-și piardă calitățile pe care le-a arătat, tehnice, fizice. Totul pleacă de la minte. El și-a pierdut încrederea și nu mai reușește s-o recâștige, intră cu teamă, face totul cu teamă. Cred că nici el nu se recunoaște.
Nu poate depăși acest moment psihologic și nu mai poate să redevină ce a fost. Asta nu înseamnă că va fi așa permanent de-acum încolo. Sută-n sută va veni momentul revenirii. Nu înțeleg însă de ce se amână atât", a spus Gabi Balint pentru sport.ro.
În sezonul trecut Octavian Popescu a fost un om de bază pentru cei de la FCSB, acesta reușind să marcheze de 10 ori și să ofere 4 pase decisive, în 38 de partide. Chiar dacă cifrele nu par impresionante, tânărul atacant contribuia foarte mult la jocul ofensiv al celor de la FCSB, acesta ajutându-și echipa să construiască faze decisive.

Nicolae Dică a vorbit și el despre situația lui Octavian Popescu.

Înaintea partidei din campionat cu FC Voluntari, încheiată la egalitate, scor 1-1, antrenorul celor de la FCSB a vorbit despre jocul lui Octavian Popescu. Nicolae Dică i-a transmis jucătorului că este alături de el, însuși tehnicianul "roș-albaștrilor" având o problemă asemănătoare în perioada în care acesta era fotbalist.
"Tavi Popescu a jucat număr 10 și în partea stângă, poziții pe care el a mai jucat, nu erau noi pentru el. Eu am început cu el număr 10 pentru că am considerat că poate juca pe acea poziție, după aceea am avut anumite discuții cu el și cu alți jucători de la mijlocul terenului în sus și am ajuns la o concluzie.
Nu trebuie să aibă un blocaj, sunt jucători care trec prin perioade dificile, și eu am avut o astfel de problemă când eram jucător, important e să fim alături de ei, să îi încurajăm, ei să se antreneze foarte bine în fiecare zi, în fiecare zi să fie mai buni și cu siguranță va veni momentul când vor da un randament foarte bun", a spus Nicolae Dică, la conferința de presă.
Pentru cei de la FCSB următoarea partidă va fi joi, în UEFA Europa Conference League, împotriva belgienilor de la Anderlecht. Meciul din grupe îl poate ajuta pe Octavian Popescu să revină la forma de altă dată, în situația în care acesta va avea un meci bun.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo