Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Caludiu Petrila, aproape de Galatasaray! Ar putea deveni al 2-lea cel mai scump jucător român vândut de CFR Cluj

Nicu Savin

Actualizat 12/08/2021 la 16:22 GMT+3

Claudiu Petrila ar putea fi al 2-lea român care semnează în această vară cu Galatasaray. După transferul lui Alexandru Cicâldău, turcii sunt interesați de tănărul jucător al CFR-ului, iar ardelenii nu ar spune nu unui transfer dacă vor primi suma solicitată.

Claudiu Petrila

Credit imagine: Eurosport

După ce Alexandru Cicâldău a ajuns la Galatasaray, presa din Turcia a scris în dese rânduri că Olimpiu Moruțan este dorit și el insistent de Fatih Terim. FCSB ține la preț însă, astfel că gruparea turcă s-a reorientat către un alt fotbalist român foarte promițător.
Conform turcilor de la Fotomac, este vorba despre Claudiu Petrila, atacantul de 20 de ani al CFR-ului. Petrila a ajuns la academia ardelenilor de la o vârstă fragedă, iar din 2018 a făcut parte din prima echipă, având evoluții apreciate. În toamana anului trecut a fost împrumutat la Sepsi, unde a jucat constant, marcând și 5 goluri.
Potrivit sursei citate, Fatih Terim i-a somat pe oficialii clubului să se ocupe cât mai repede de transfer, pentru că alfel prețul românului va crește: "Dacă realizăm transferul acum, vom face profit. Dacă nu ne mișcăm repede, ei ne vor cere 10 milioane de euro pentru băiat în câțiva ani", ar fi spus antrenorul turc.
Odată cu venirea lui Șumudică pe banca ardelenilor, Petrila a devenit un jucător de bază la CFR, el jucând până acum în toate cele 4 etape de campionat, marcând în 3 dintre ele, dar și în 3 partide din preliminariile Champions League.

CFR Cluj cere 2,5 milioane de € pentru Claudiu Petrila

Cei de la CFR nu ar spune nu unui transfer, dar solicită o sumă consistentă: 2,5 milioane de €, bani care ar trebui plătiți acum de către turci. În plus, ardelenii doresc ca jucătorul să rămână la Cluj în acest sezon și abia din vara viitoare să se mute la clubul de pe Bosfor.
Turcii ar prefera să-l împrumute însă la un club din propriul campionat, pentru a lua pulsul competiției, dar deocamdată nu s-a ajuns la un acord în acest sens.
Dacă Galata ar plăti suma cerută de CFR, Petrila ar deveni al 2-lea cel mai scump jucător român vândut de echipa ardeleană vreodată. Ciprinan Deac a adus în conturile ardelenilor 3 milioane de € în 2010, când a plecat la Schalke 04.
Topul jucătorilor vânduți de CFR Cluj
  • Alvaro Pereira - FC Porto - 6,5 milioane de €
  • Lacina Traore - FC Krasnodar - 6 milioane de €
  • Rafael Bastos - Al Nassr - 3,5 milioane de €
  • Renan - Sampdoria - 3,2 milioane de €
  • Moudou Sougou - Olympique Marseille - 3 milioane de €
  • Ciprian Deac - Schalke 04 - 3 milioane de €
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo