Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Negocierile Contra-CFR s-au poticnit la una dintre clauze. Dorința specială a lui "Guriță"

Cristian Mihală

Actualizat 20/09/2022 la 13:46 GMT+3

Cosmin Contra era aseară foarte aproape de revenirea în fotbalul românesc, după doi ani. Fostul selecționer s-a înțeles luni seară cu oficialii lui CFR asupra detaliilor contractuale, dar azi negocierile nu au mai avansat așa cum sperau cei din conducerea clujenilor, după ce tehnicianul a cerut anumite garanții.

Cosmin Contra

Credit imagine: SID

UPDATE Discuțiile dintre Contra și CFR, privind numirea acestuia la cârma campioanei, au intrat într-un oarecare impas luni, la prânz.
După ce duminică seară cele două părți s-au pus de acord cu privire la salariul pe care "Guriță" urmează să îl aibă în Gruia, astăzi, când a venit vorba de clauzele înțelegerii, s-a ajuns la o situație mult mai complicată.
Concret, tehnicianul știe că CFR are datorii mari și se teme să nu pățească ce a pățit în Ștefan cel Mare, la Dinamo, club care a intrat în insolvență. Astfel, potrivit Gazetei Sporturilor, antrenorul a cerut o parte importantă din salariul pe următorul an încă de la început, ca o garanție, lucru care nu i-a convenit patronului Neluțu Varga. În egală măsură, Contra ar fi avut astfel și garanția că cei din conducere cred în el total și nu au de gând să îl schimbe la prima serie de rezultate neconvingătoare.
Este foarte posibil ca părțile să se reașeze la masa tratativelor și să discute despre termenii viitorei colaborări, dar în prezent negocierile au fost sistate.
Conform informațiilor Eurosport, CFR păstrează un as în mânecă, în ideea în care există tatonări și cu un tehnician străin destul de bine cotat.
Știrea inițială

CFR a acceptat salariul cerut de Contra

Victoria de aseară, 1-0 pe terenul lui FC Argeș, nu a calmat lucrurile în Gruia. Conducerea clujenilor vrea neapărat să scape de Dan Petrescu, după ce clubul a ratat toate obiectivele pe acest început de sezon. În plus, modul în care echipa arată din punct de vedere estetic deranjează din ce în ce mai mult, după o campanie de achiziții în care au fost aduși, la dorința "Bursucului", 12 jucători.
Din punctul de vedere al oficialilor din Gruia lucrurile sunt clare, neexistând cale de împăcare cu actualul tehnician. Ca atare, au fost demarate de mai multe zile negocieri cu Cosmin Contra, antrenor liber de contract. Gazeta Sporturilor anunță că luni cele două părți s-au pus de comun acord asupra salariilor și staffului, rămânând de bătut în cuie doar anumite clauze privind contractul celui poreclit "Guriță".
Ca atare, revenirea lui Contra în fotbalul românesc e doar o formalitate, el urmând a fi instalat imediat ce Dan Petrescu și CFR vor semna actele de încetare a colaborării. Ultima oară la Al-Ittihad, tehnicianul de 46 de ani e liber de contract. El a antrenat ultima oară în țară pe Dinamo, în 2020. De-a lungul carierei, Contra a condus Poli Timișoara, Fuenlabrada, Petrolul, Getafe, Guangzhou, Alcorcon, România și Dinamo (în două rânduri). A câștigat două trofee: Cupa României, cu Petrolul (2012-2013) și Cupa Ligii, cu Dinamo (2016-2017).

Dan Petrescu nu vrea să plece de la CFR dacă nu i se plătește clauza

Dan Petrescu a vorbit la finalul partidei FC Argeș-CFR Cluj despre întâlnirea pe care urmează să o aibă cu patronul echipei. Antrenorul campioanei a declarat că nu are de gând să renunțe la clauza sa de reziliere (400.000 de euro) atâta timp cât se află sub contract cu CFR Cluj.
"Nu răspund nimic, nu mă interesează. E părerea lui. Eu nu pot să vorbesc decât despre meciul cu Argeș. Posibil să am o discuție, mâine sau poimâine, să vedem programul. Nu vorbesc despre acest subiect.
Dacă-s antrenorul lui CFR și mai am doi ani contract, ce să fie? Cum să renunț la clauză? Care e motivul? Antrenorii dinaintea mea au renunțat? Ei trebuie să știe că eu dacă-s antrenor, sunt antrenor.
În toată lumea există contracte. Am un contract, trebuie respectat. Eu nu vreau să comentez ce spune dânsul. Eu vorbesc despre mine și despre echipă", a declarat Dan Petrescu la Digi Sport.
Având în vedere discursul avut de oficialii campioanei, Dan Petrescu e istorie pentru CFR, astfel că e de așteptat ca azi sau mâine să se găsească o formulă de despărțire, iar Contra să fie instalat drept noul antrenor al echipei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo