Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo "respiră" după transferul lui Sorescu! Cum va folosi banii încasați + Zăvăleanu anunță un nou transfer

Romeo Ene

Publicat 19/01/2022 la 20:17 GMT+2

Dinamo a reușit să-l vândă pe Deian Sorescu în Polonia, la Rakow Czestochowa, contra sumei de 800.000 de euro, iar "câinii" au păstrat și 15% dintr-un viitor transfer al mijlocașului.

Deian Sorescu, jucătorul lui Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Suma care va intra în conturile clubului reprezintă un sprijin extrem de important din punct de vedere financiar pentru Dinamo, care se află în insolvență din cauza datoriilor.
Cu ajutorul acestor bani, Dinamo va reuși să termine sezonul cu bine din punct de vedere financiar și să achite salariile pe luna decembrie, a precizat administratorul judiciar al dinamoviștilor, Răzvan Zăvăleanu.
Mijlocașul dinamovist era cel mai bun marcator al "câinilor" în acest sezon, cu 8 reușite în 19 partide, reușind și un assist.
Citește și:

Gură de oxigen pentru Dinamo + un nou transfer

Răzvan Zăvăleanu a precizat că banii primiți pe Sorescu vor ajuta clubul să-și rezolve o parte din problemele financiare pe termen scurt: "Credeți-mă că sunt foarte multe de făcut, pentru că noi ne uităm puțin și în viitor, pe sursele noastre de finanțare.
Următoarele luni de salarii trebuie să fie asigurate. Mai sunt tot felul de sume restante de pe ultima lună și jumătate, inclusiv salariile pe decembrie, pe care le vom plăti acum. Deci avem ce face cu banii", a spus Zăvăleanu, conform Digisport.
Acesta a anunțat că trupa din Ștefan cel Mare a mai transferat astăzi un jucător, fără a-i preciza, însă, numele. Cel mai probabil este vorba de portarul CFR-ului, Cristiano Figueiredo, care se află pe lista "câinilor": "Eu, din punct de vedere sportiv, aș prefera să nu-mi spun părerea pentru că sunt un neprofesionist aici, un fan. I-aș lăsa pe Mureșan și pe Stoican să spună. Ceea ce facem noi e să le sprijinim doleanțele. Ei stabilesc ce jucători vor să aducă și noi stabilim dacă putem să suportăm financiar.
Încă avem discuții pentru trei jucători în momentul ăsta, destul de cunoscuți, care sunt sau au fost în Liga 1. Toți jucătorii străini, dar cu state în prima ligă. Azi a mai fost rezolvat un jucător, dar așteptăm să se rezolve toate documentele. Din superstiție n-o să zic, dar astăzi ar putea fi prezentat", a mai precizat Zăvăleanu, în cadrul aceleiași emisiuni.
Sorescu a marcat 26 de goluri și a oferit 34 de pase decisive în cei 3 ani și jumătate petrecuți în Ștefan cel Mare, fiind convocat și la națională datorită prestațiilor sale.
Dinamo a înscris 15 goluri în acest sezon, dintre care 8 au fost reușite de mijlocașul transferat în Polonia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo