Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Eric pune umărul la salvarea lui Gaz Metan! Brazilianul, gata să-l ajute pe noul antrenor

Nicu Savin

Publicat 17/02/2022 la 17:55 GMT+2

Eric de Oliveira a acordat un interviu exclusiv pentru Eurosport.ro, în care a oferit noi detalii despre situația dramatică de la Gaz Metan Mediaș. Brazilianul a dezvăluit că s-a întâlnit cu alți foși jucători importanți ai ardelenilor pentru a găsi o soluție de a ajuta clubul. De asemenea, Eric a menționat că s-a oferit să se implice direct, pentru a-l ajuta pe noul antrenor al echipei

Eric de Oliveira

Credit imagine: Getty Images

Gaz Metan Mediaș este aproape de faliment, ca urmare a datoriilor uriașe acumulate în ultimii ani. Mai mulți jucători și-au reziliat contractele, nefiind plătiți de luni bune, iar antrenorul Ilie Poenaru a renunțat și el, nemaisuportând situația.
În aceste condiții salvarea de la retrogradare este un obiectiv aproape imposibil de atins, deoarece Gaz Metan va trebui să abordeze cu mai mulți juniori ultima parte a campionatului.
Situația dezastruoasă în care a ajuns clubul nu l-a lăsat indiferent pe Eric de Oliveira, unul dintre cei mai mari jucători care au îmbrăcat tricoul Gazului în istoria sa. Brazilianul este foarte atașat de clubul care l-a descoperit și încearcă să ajute. Eric a ogranizat astăzi o întâlnire cu alți foști jucători ai ardelenilor, în care s-a încercat găsirea unor soluții pentru redresarea situației.
"Ne-am adunat astăzi și am încercat să găsim soluții. E o situație destul de complicată, clubul e privat, acum nu stăm să găsim vinovați. În momentul de față clubul nu are un președinte, un om care să semneze actele. Încercăm să găsim soluții, sunt foarte multe datorii. Au datorii la ANAF, la FIFA, la jucători care au plecat și nu e deloc simplu. Am înțeles că ROMGAZ a cerut un audit și vom vedea ce a fost în neregulă.
Dar principala preocupare acum este salvarea clubului. Aici în Mediaș toată lumea este pasionată de fotbal. Noi nu avem hanbal, nu avem baschet și singura modalitate de a ieși cu familia la un eveniment sportiv în week-end este la fotbal, iar când echipa joacă în deplasare multă lume urmărește meciurile la televizor. Gaz Metan nu e o echipă mare din România, dar e o echipă de tradiție, cu 77 de ani de istorie, iar eu, în calitate de unul dintre cei mai buni jucători din istoria clubului, trebuia să încep această adunare pentru a încerca salvarea..
În demersul meu s-au mai implicat Răzvan Pleșca, Doru Dudiță, Ionuț Buzean. Alex Munteanu ne sprijină și el. Încercăm să ne adunăm cât mai mulți pentru că eu sunt sigur că există oameni care vor să investească aici, dar în primul rând trebuie să aflăm ce s-a întâmplat, concret, și apoi să prezentăm un plan clubului și Primăriei, care astăzi a ajutat clubul cu un milion de lei. Dacă ni se acordă o șansă, nouă celor care au făcut istorie în acest tricou, vom încerca să salvăm clubul. De asemenea, LPF și FRF ar trebui să se uite spre noi, pentru că Gaz Metan a dat jucători la echipa națională, la celelalte echipe mari din România și ar fi păcat să pierdem tinerii foarte talentați de la grupele de copii și juniori", a spus Eric în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Citește și:

Eric, gata să ajute în mod direct noua conducere tehnică a lui Gaz Metan

Eric a confirmat faptul că Ilie Poenaru nu mai este antrenorul echipei, menționând că înțelege perfect decizia fostului tehnician de a pleca. Chiar dacă Gaz Metan va avea în echipă mulți juniori în următoarele meciuri, cel mai bun marcator străin din istoria fotbalului românesc consideră că acest lucru ar putea fi de folos într-o oarecare măsură. De asemenea, Eric a dezvăluit că este dispus să-l ajute direct pe noul antrenor al echipei, Flavius Dorohoi.
"În tot răul poate e și un bine. În continuare se va da credit tinerilor, care sunt foarte talentați. Au ajuns între primele 4 în Liga Elitelor. Poate vom descoperi o serie de jucători de mare valoare pentru fotbalul românesc. Eu i-am transmis noului antrenor principal, Flavius Dorohoi, că dacă are nevoie de mine zilele astea sunt dispus să-l ajut cu orice, să lucrez cu copiii. Eu am fost mereu dispus să ajut pentru că m-a atașat de acest club și am decis să rămân aici în viitorul apropiat.
În 2016-2017 am renunțat la niște prime și câteva salarii. Am lăsat aproximativ 100.000 de € la club. Am fost singurul jucător de la vremea respectivă care nu am dat clubul în judecată, pentru că m-am gândit de pe atunci că după ce mă las de fotbal voi lucra la Gaz Metan și am gândit în perspectivă. Puțini jucători au făcut acest gest prin care puteau ajuta clubul. Și acum există jucători care au de încasat bani de la Gaz Metan și nu pot să le cer să renunțe la bani, dar sper ca cei care sunt legați sufletește de acest club și de oraș să ne ajute cumva", a dăugat Eric.
Eric și-a spus părerea și despre eventualii vinovați pentru situația în care a ajuns Gaz Metan Mediaș. Acesta consideră că administrația a luat decizii greșite, iar un club care are susținerea unei companii de nivelul celor de la ROMGAZ nu avea voie să acumuleze atâtea datorii.
"Administrația nu a fost cea mai bună. Eu cred că un club care are sponsorizare de la ROMGAZ și de la Primărie nu trebuia să ajungă nici măcar la datorii de un milion de €. Dar din câte am înțeles, imediat după ieșirea din insolvență clubul avea deja datorii de 1,8-1,9 milioane de €. Eu nu sunt în măsură să vorbesc despre partea financiară, eu sunt aici doar să ajut clubul care m-a descoperit și orașul care mi-a oferit totul.",a completat Eric.
În final, Eric a menționat că cea mai frumoasă amintire a sa din perioadele în care a jucat la Mediaș o reprezintă calificarea în Europa League, în sezonul 2011-2012. Brazilianul a fost pe teren în dubla cu finlandezii de la Kups Kuopio, dar apoi a plecat în Ucraina, la Karpaty Lvov. Ulterior, medieșenii au obținut o calificare miraculoasă în fața germanilor de la Mainz, dar s-au oprit în play-off, fiind eliminați de Austria Viena.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo