Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revoluţie la FCSB! 4 jucători, OUT de la echipă! Vin alţi 4 fotbalişti

Cristian Mihală

Actualizat 04/12/2023 la 13:25 GMT+2

FCSB pare în derivă, chiar dacă ocupă primul loc în campionat. Conducerea roș-albaștrilor a decis să se dezică de 4 jucători, după înfrângerea cu Oțelul: oficialii vicecampioanei au anunțat că Andrea Compagno nu va mai juca pentru trupa lui Charalambous, dar contractul nu îi va fi reziliat. Şefii liderului din Liga 1 au 4 ţinte pentru viitoarea perioadă de mercato.

FCSB

Credit imagine: Eurosport

UPDATE FCSB a anunțat că Andrea Compagno nu va mai juca, dar contractul nu îi va fi reziliat, oficialii sperând că îl vor vinde în perioada de mercato din iarnă în schimbul sumei de 500-700.000 de euro.
În schimb, 3 alți jucători se vor despărți de roș-albaștri în ianuarie, urmând a deveni jucători liberi de contract: Dorin Rotariu, Cristian Ganea și Valentin Crețu.
Liderul din Superligă se va întări serios în iarnă, așa cum au anunțat cei din conducere. Vor fi aduși 4 jucători: doi atacanți, un mijlocaș "număr 8" și un fundaș. Șefii roș-albaștrilor au anunțat că sunt în discuții avansate cu doi fotbaliști străini, fără a dezvălui detalii suplimentare.
Știrea inițială

Compagno, tras pe linie moartă de FCSB

Oţelul Galaţi a învins-o neaşteptat pe FCSB cu scorul de 2-0 (1-0), duminică seara, pe Arena Naţională, într-un meci din etapa a 18-a a Superligii de fotbal. Echipa antrenată de Dorinel Munteanu s-a impus prin golurile marcate de Samuel Teles (7) şi Juri Cisotti (64).
FCSB a suferit al treilea eşec din acest sezon, două dintre înfrângeri venind pe teren propriu. A fost o partidă în care gazdele nu au arătat nimic, astfel că această confruntare a făcut o primă "victimă".
În stilul total neprofesionist arătat de ani buni, conducerea vicecampioanei ia decizii la cald, după partide mai puțin reușite. Acum, oficialii roș-albaștrilor au decis să îl tragă pe Compagno pe "linie moartă", dezamăgiți că italianul nu mai marchează precum în sezonul trecut și că a refuzat o ofertă de transfer.

Compagno, tratat dedrept la FCSB? "Totul a fost premeditat"

Decizia conducerii FCSB de a nu mai miza pe atacant vine și în contextul în care Salvo Armato, bunicul lui Andrea Compagno, a anunțat că vârful italian va părăsi FCSB la finalul acestui sezon.
Sezonul trecut a fost unul de excepție pentru Compagno, care a marcat 21 goluri în toate competițiile, justificând pe deplin prețul de 1 milion de euro plătit de roș-albaștri pentru transferul său de la FC U Craiova.
În doar câteva luni, lucrurile s-au precipitat însă, deloc surprinzător având în vedere lipsa de profesionalism de la FCSB. Astfel, vârful italian, care a cochetat cu squadra azzurra pe vremea când la timonă încă se afla Mancini, a marcat în această stagiune 4 goluri în 20 de meciuri. Randamentul slab e cauzat și de faptul că a fost titular în doar 9 meciuri de campionat, în 7 rânduri fiind schimbat.
Intrat în dizgrația celor din lojă, care iau toate deciziile la FCSB, Compagno a fost marginalizat și a fost împins spre o despărțire. S-a vorbit inclusiv de o ofertă de un milion de euro pentru el, dar în cele din urmă nu s-a bătut palma, iar atacantul a continuat sub comanda lui Charalambous.
În ultimele luni, au existat șicanele și nedreptăți comise de oficialii roș-albaștrilor, potrivit bunicului atacantului, Salvo Armato. Acesta a vorbit public despre ce s-a întâmplat cu Andrea și a dezvăluit că șansele să mai rămână la FCSB sunt infime.
"Nu mai sunt condiții pentru ca el (n.r. – Andrea Compagno) să continue la FCSB. Au făcut totul, înainte să înceapă campionatul! Cu argumentul că sunt multe competiții, campionat, Cupa României, Conference, au inventat rolul de 9 fals, l-au încercat pe toate pozițiile, apoi au renunțat, nimeni nu a putut să joace.
În plus, au încercat până acum câteva jocuri să joace cu Miculescu atacant central, eșec total, cu tot respectul pentru Miculescu, dar până și el a declarat că a juca pe postul de atacant central cu spatele la poartă nu este rolul lui.
În ciuda a toate aceste lucruri, Andrea a fost un profesionist care a tăcut și s-a antrenat mereu cu o seriozitate pe care trebuie să o recunoaștem. Acceptăm toate deciziile clubului. S-a văzut pe teren, a fost folosit în mod repetat, dar nu s-a plâns niciodată coechipierilor care nu-l servesc, după modul și caracteristicile lui.
Pe teren, prea mulți jucători joacă pentru ei înșiși, pentru succesul lor, iar asta îi dăunează lui Andrea. El va elimina în curând neliniștea, cu stilul lui și zâmbetul pe buze, totul a fost premeditat, eu așa zic. Sper să mă înșel", a explicat bunicul lui Andrea Compagno, potrivit ProSport.
2,5 milioane de euro este cota de piață a lui Compagno, potrivit Transfermarkt. El are contract până în 2024, cu opțiune de prelungire pe încă doi ani, dar șansele să mari rămână la FCSB sunt nule.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo