Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabi Torje și-a reziliat contractul cu Dinamo, dar va continua în Liga 1! Mutarea zilei în România

Nicu Savin

Publicat 02/06/2022 la 16:12 GMT+3

Gabriel Torje este al doilea jucător care pleacă de la Dinamo în aceeași zi. Fotbalistul de 32 de ani va semna cu Farul, unde va lucra din nou cu Gică Hagi, omul care l-a lansat în fotbalul mare, la Poli Timișoara.

Gabi Torje și Cătălin Carp, în duel cu Rareș Ispas (Dinamo - Sepsi)

Credit imagine: Eurosport

Dinamo se destramă după retrogradarea în Liga a 2-a. După ce Cosmin Matei a plecat de la echipa din Ștefan cel Mare și a semnat cu Sepsi, Gabriel Torje s-a despărțit și el de Dinamo. Atacantul avea contract până în 2023, dar acesta a fost reziliat de comun acord.
Conform digisport.ro, Torje va semna un contract pe un an cu Farul Constanța. Gheorghe Hagi are încredere că-l poate readuce pe jucător la un nivel decent, iar acesta a acceptat provocarea. "Regele" a fost cel care l-a descoperit pe Torje și l-a lansat în fotbalul important, la Poli Timișoara.
Hagi este recunoscut ca un revitalizator de talente, cazurile lui Alibec, Eric de Oliveira, Gabi Iancu sau chiar Ianis Hagi fiind cunoscute, astfel că și Torje poate avea același parcurs sub îndrumarea managerului de la Farul.
Citește și:

Gabi Torje va juca la Farul Constanța

Torje a revenit la Dinamo în septembrie anul trecut, iar de atunci a fost una dintre cele mai puternice voci din vestiar. Experimentatul jucător a fost mereu încrezător că echipa se va salva de la retrogradare, dar evoluțiile sale de pe teren au fost sub așteptări. În acest sezon, Torje a jucat 17 meciuri și a marcat 6 goluri, reușind și un assist.
Ajungerea la Farul reprezintă probabil ultima șansă pentru Torje de a-și relansa cariera. Cândva o mare speranță a fotbalului românesc (a fost ales jucătorul anului în 2011), micuțul atacant lateral a dezamăgit după ce a plecat în străinătate. Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlispor, Akhmat Grozny, Karabukspor, Sivasspor, AE Larissa și Bandirmaspor sunt echipele pe la care s-a perindat în carieră, dar parcă nicăieri nu a mai jucat la adevăratul său potențial.
Torje a fost multă vreme unul dintre oamenii de bază ai echipei naționale, pentru care a adunat 57 de selecții și 12 goluri între 2010 și 2017.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo