În vârstă de 53 de ani, Ilie Dumitrescu e convins că FCSB a perfectat o super-mutare în momentul în care a decis să-l transfere pe Vadim Rață de la FC Voluntari. Internaționalul moldovean de 29 de ani e al 9-lea transfer al "roș-albaștrilor" în această vară, cei de la FCSB plătind nu mai puțin de 300.000 de euro în schimbul său.
Fotbalistul de 29 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaș, a efectuat deja primul antrenament ca jucător al vicecampioanei României sâmbătă, iar azi ar putea debuta în tricoul roș-albaștrilor în SuperLigă, în meciul cu Chindia Târgoviște, din etapa a 5-a.
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
Vadim Rață, fericit că și-a încurcat "fosta echipă"! Ce sfat are pentru jucătorii ofertați de FCSB
12/09/2022 LA 20:29

Vadim Rață l-a cucerit pe Ilie Dumitrescu: "E cel mai bun din România!"

"Vadim Rață este cel mai bun mijlocaș din România. Joacă un fotbal total. Are experiență, este o certitudine pentru campionatul nostru. Rață apare foarte bine și la finalizare, poate juca și în poziția de inter, depinde de sistem. Dar, cum spuneam e foarte important pentru că el caută spațiile, știe să apară la finalizare, ceea ce, pentru o echipă ofensivă, cum este FCSB, este foarte bine. Este și creativ, scoate adversarul din joc, pasează foarte bine. Și mai are ceva. Are acea liniște în joc, pe care nu o au foarte mulți jucători", a declarat Ilie Dumitrescu potrivit Digi Sport.
CÂTE ECHIPE ROMÂNEȘTI SE VOR CALIFICA ÎN GRUPELE CONFERENCE LEAGUE?
Vadim Rață s-a născut pe data de 5 mai 1993, în Chișinău, Republica Moldova. A început fotbalul profesionist la Sheriff Tiraspol, club care l-a împrumutat, de-a lungul anilor, la FC Tiraspol, Zaria Bălți sau Speranța Nisporeni, iar în 2018 a ajuns la Milsami Orhei. În februarie 2019 a ajuns în România, la FC Chindia Târgoviște, pentru care a evoluat 89 de partide, a înscris 5 goluri și a oferit două pase de gol. În iulie 2021 a semnat cu FC Voluntari, pentru care a marcat de 9 ori în 47 de jocuri oficiale. La nivel internațional, a adunat 31 de meciuri și un gol pentru echipa națională a Republicii Moldova.
Romanian Liga I
Primul transfer oficial anunțat de FCSB după calificarea în play-off-ul Conference League
12/08/2022 LA 12:40
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
03/07/2022 LA 08:48