Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Mă voi întoarce cât de curând!" Unde vrea să antreneze Marius Șumudică după despărțirea de CFR Cluj

Bianca Dumitru

Actualizat 25/09/2021 la 11:11 GMT+3

Marius Șumudică, antrenor liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, a vorbit despre planurile sale de viitor. Tehicianul în vârstă de 50 de ani a precizat care este singura echipă de fotbal din România pe care și-ar dori să o pregătească.

Marius Șumudică

Credit imagine: facebook

Marius Șumudică a fost la începutul acestui sezon antrenorul celor de la CFR Cluj. Tehnicianul a fost demis după eliminarea din Europa League. Conducerea clubului din Gruia și-a pierdut total încrederea în Șumudică și a decis să-l aducă înapoi pe banca tehnică pe Dan Petrescu.
În prezent, Marius Șumudică este liber de contract. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a vorbit despre planurile sale de viitor, punctând unde își dorește să antreneze și spunând că în România nu va mai sta decât pe banca celor de la Rapid, singura echipă la care ar veni cu sufletul.
"Sunt în vacanță. Deocamdată, nu am nicio ofertă concretă. De la a avea o ofertă până la a pune semnătura pe contract, e un drum destul de lung. Au fost ceva discuții și în Turcia și în Qatar, dar nu s-au concretizat. Probabil se așteaptă până la următoarea pauză internațională.
Nu pot să mă mai arunc cu capul în față, cum am fost la Rize, unde am avut ghinionul să am 15 jucători cu Covid-19 când am ajuns. A fost singura experiență nefericită din cariera mea. Restul echipelor le-am ridicat. Au fost două oferte care nu m-au satisfăcut din punctul de vedere al strategiei acelor cluburi, erau în ultimele patru clasate.
Pentru moment, Șumudică are drumul lui și mă gândesc să plec în străinătate. Am fost dezamăgit. Singura echipă unde m-aș întoarce este Rapid, dar nu se pune problema acum. Nici nu merg la meciurile Rapidului, nu vreau să creadă cineva că pun presiune.
În viitor, echipa unde m-aș întoarce este Rapid, pentru că aș veni cu sufletul. Aș vrea să fac suporterii fericiți.
Exclud spațiul arab. Pentru mine, target-ul e Turcia și cred că mă voi întoarce cât de curând. Am avut o oportunitate și am refuzat-o. Eram pe o listă scurtă pentru a deveni selecționer al Turciei, eram unul dintre numele vehiculate, dar e greu, n-ai cum să ajungi acolo. Ei își doresc un antrenor turc.
M-au măgulit zvonurile și discuțiile, enumerarea numelui meu acolo. Am avut rezultate foarte bune la Kayseri, am terminat pe locul 8, iar la Gaziantep nu mai e nevoie să reamintesc. Am dus echipa pe primul loc, eram pe podium când am fost demis pentru o glumă pe care nu au gustat-o", a declarat Marius Șumudică la DigiSport.

Noi săgeți la adresa lui Dan Petrescu

CFR Cluj a fost învinsă de Universitatea Craiova în 16-imile Cupei României, fiind eliminată din competiție. Dan Petrescu a trimis în teren o echipă improvizată la meciul de pe Oblemenco, din care au făcut parte mai mulți jucători care vor evolua foarte puțin în meciurile care vor urma.
Marius Șumudică a taxat această tactică a urmașului său pe banca ardelenilor și a spus că dacă ar fi rămas la echipă, CFR s-ar fi bătut pe toate cele 3 fronturi.
"Eu consider că CFR era într-o schimbare, cu mulți jucători noi. Jucam un fotbal plăcut. Am avut punctaj maxim în campionat. Și cu Young Boys am avut șanse mari. Acasă ne-au egalat în minutul 91, iar în deplasare am condus cu 1-0. Au fost echipe mult mai puternice decât CFR Cluj. Consider că locul CFR-ului era în Conference League.
Era o performanță. Rețeta financiară aproape de Europa League. Pentru mine a fost o experiență de viață, am învățat multe. Îmi pusesem amprenta, cred că am fi câștigat la pas titlul. Ne puteam bate pe toate cele 3 fronturi, inclusiv Cupa.
Trebuie să respecți Cupa, e o competiție, un trofeu în joc. Eu consider că orice meci are istoria lui pentru suporteri, pentru oraș, pentru club. Îi permitea lotul ca să abordeze și Cupa. Putea să joace fără probleme. Este însă decizia antrenorului, a conducerii. Eu nu aș fi făcut lucrul ăsta", a spus Șumudică.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo