Marius Șumudică și Dan Petrescu au avut un schimb de replici de la distanță după înfrângerea CFR-ului contra lui Jablonec, din primul meci al fazei grupelor Conference League. "Bursucul" a încercat să se apere spunând că echipa nu e pregătită corespunzător și că trebuie să repare lucrurile făcute greșit înaintea revenirii sale în Gruia, iar Șumudică s-a simțit vizat și a replicat vehement.
Ulterior, Dan Petrescu a declarat că Șumudică nu ar mai trebui să vorbească de CFR Cluj, însă tehnicianul nu s-a putut abține după insuccesul ardelenilor din Cupa României, 0-1 pe terenul celor de la CSU Craiova.
Citește și:
Romanian Liga I
Mihai Iosif, savuros după Rapid – CFR Cluj 2-0: "Îmi doream să rămână 1-0, doar la asta mă gândeam!"
IERI LA 20:14

Șumudică: "Trebuie să respecţi Cupa"

Dan Petrescu a trimis în teren o echipă improvizată la meciul de pe Oblemenco, din care au făcut parte mai mulți jucători care vor evolua foarte puțin în meciurile care vor urma. Șumudică a taxat această tactică a urmașului său pe banca ardelenilor și a spus că dacă ar fi rămas la echipă, CFR s-ar fi bătut pe toate cele 3 fronturi.
"Eu consider că CFR era într-o schimbare, cu mulţi jucători noi. Jucam un fotbal plăcut. Am avut punctaj maxim în campionat. Şi cu Young Boys am avut şanse mari. Acasă ne-au egalat în min. 91, iar în deplasare am condus cu 1-0. Au fost echipe mult mai puternice decât CFR Cluj. Consider că locul CFR-ului era în Conference League.
Era o performanţă. Reţeta financiară aproape de Europa League. Pentru mine a fost o experienţă de viaţă, am învăţat multe. Îmi pusesem amprenta, credeam că am fi câştigat la pas titlul. Ne puteam bate pe toate cele 3 fronturi, inclusiv Cupa. Trebuie să respecţi Cupa, e o competiţie, un trofeu în joc. Eu consider că orice meci are istoria lui pentru suporteri, pentru oraş, pentru club. Îi permitea lotul ca să abordeze şi Cupa. Putea să joace fără probleme. Este însă decizia antrenorului, a conducerii. Eu nu aş fi făcut lucrul ăsta.", a spus Șumudică la Digisport, citat de as.ro.
Deși antrenat o lungă perioadă de timp la CFR, Dan Petrescu nu are nicio victorie pe banca ardelenilor în Cupa României. De fiecare dată, antrenorul a preferat să mizeze pe jucători care joacă mai puțin atunci când echipa sa a jucat în cea de-a 2-a competiție internă, menționând mereu că face acest lucru din cauza programului prea încărcat, CFR fiind implicată în ultimii ani și în competițiile europene.
Din cauza rezultatelor slabe din Cupa României din ultimii ani, CFR nu este cap de serie nici măcar în fazele incipiente ale competiției, iar acest lucru l-a deranjat foarte mult pe Dan Petrescu, care s-a revoltat la conferința de presă de după meciul de la Craiova.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, prima reacție după Rapid – CFR Cluj 2-0: "Sunt foarte surprins, o să am o discuție!"
IERI LA 20:01
Romanian Liga I
Ciprian Deac, vehement după Rapid – CFR Cluj 2-0: "Să ne dăm câteva palme, să ne trezim!"
IERI LA 19:47