Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marius Șumudică: "Și dacă mănânc pâine cu ceapă și nu mai antrenez în România". Rana "CFR Cluj" nu s-a închis

Andrei Nicolae

Actualizat 09/10/2021 la 19:55 GMT+3

Marius Șumudică a ajuns în Turcia la Malatyaspor, dar nu poate uita toată experiența pe care a avut-o la gruparea ardeleană, la începutul sezonului. Cifrele pe care le-a scos în evidență în comparație cu Dan Petrescu.

Marius Șumudică

Credit imagine: Getty Images

Marius Șumudică a condus azi primul antrenament la noua lui echipă, Yeni Malatyaspor. Iar mâine are și un prim joc amical, cu... Gaziantep, echipă pe care a antrenat-o în trecut și de care nu s-a despărțit în cele mai bune condiții.
Fostul antrenor al echipei CFR Cluj nu a trecut nici acum peste tot ce s-a întâmplat cu el la gruparea ardeleană în debutul sezonului. Iar înaintea debutului la noua lui echipă, a tras cu un ochi și la Germania – România și a fost impresionat de ceea ce a văzut.
Într-o intervenție la Digi Sport, Marius Șumudică a vorbit despre primele impresii la Yeni Malatyaspor. "Îi cunosc pe mulți jucători, am jucat contra lor. Am patru băieți plecați la echipa națională și doi în recuperare. Mâine am și un prim meci amical, asta este soarta mea, joc cu Gaziantep
La Malatyaspor nu este un lot care să se bată niciodată la retrogradare (n.r. formația turcă este azi pe locul 17 – unul de retrogradare). Dar i-am văzut azi prima dată pe jucători la antrenamente, mi-au lipsit 6 jucători din primul 11", a relatat antrenorul român, care a fost așteptat de bașkanul clubului l-a 04:00 dimineața, la sosirea în localitate, pentru a finaliza discuțiile.

Marius Șumudică: "Și dacă mănânc pâîine cu ceapă și nu mai antrenez în România". Rana "CFR Cluj" nu s-a închis

În privința contractului în Turcia, Șumi a dezvăluit că este incomparabil cu cel de la CFR Cluj. "Obiectivul este de a scăpa de la retrogradare. În primul an își doresc să jucăm un fotbal bun și să nu avem probleme cu retrogradarea", a precizat antrenorul, care își propune să fie mai atent în afara terenului în Turcia, pentru a evita problemele de la Gaziantep: "Dacă nu făceam greșeala de la Gaziantep, eram departe. Dar caracterul meu rămâne același, coleric, agresiv pe margine. Voi fi însă mai atent la declarații, în relațiile cu arbitrii, cu mass-media, pentru că totul se interpretează. Nu aș vrea să mai dau cu piciorul la această șansă, vedeți cât de greu se antrenează în străinătate".
Atingând subiectul CFR Cluj, Marius Șumudică a precizat că "rana" nu s-a închis după ce a fost dat afară cu scandal. "Păi e posibil să vină bodyguarzii, să bată președintele, să bată juristul, unde s-a pomenit asta la campioana României? Să vină maseorul să-i dea cu piciorul juristului. Un maseor?", a comentat Șumudică, satisfăcut, în schimb, că statisticele prezentate de InStat au arătat că echipa din mandatul lui a jucat mai bine decât în cel al lui Petrescu.
CFR Cluj (România)
"Am primit o statistică și m-a bucurat. Că echipa atât timp cât a fost condusă de Șumudică a fost peste cea a lui Petrescu la toți parametrii. Nici în momentul de față nu știu de ce am fost dat afară, având în vedere că avem 7 victorii din 7 meciuri în Liga 1. Fusesem egalat în final de Young Boys în meciul tur din Liga Campionilor. Și apoi am fost bătut de Steaua Roșie, care ați văzut ce face în Europa League, că a bătut și Braga. Am pierdut în Europa League și Liga Campionilor cu două echipe net superioare. Dar eram în Conference League, ne puteam bate la calificare, ceea ce echipa poate acum și cu domnul Petrescu
Că o fi greșit Șumudică și nu i-a scos pe Young Boys. Că o fi greșit Șumudică și nu i-a scos pe Steaua Roșie.... Dar ce ar fi putut face un alt antrenor mai mult decât a făcut Șumudică? 7 victorii în 7 meciuri în Liga 1. A fost un șoc pentru mine la data respectivă, când am fost dat afară.
Cu mine CFR a înscris 1,65 goluri, în timp ce cu Petrescu - 0,67 goluri. Cu mine a avut 5,15 șuturi pe poartă, iar cu Petrescu până în 4. Cred că s-a făcut o nedreptate, dar ei știu ce au de făcut. Cu Șumudică echipa avea 400 și ceva de pase pe meci, iar cu Petrescu este la jumătate.
Le doresc din suflet să ia titlul. Dar din ce am văzut în ultimul timp și fără să analizez un coleg, cifrele îmi dau dreptate. Pentru un trofeu, pentru istoria clubului, nu aș fi sacrificat nici Cupa României. Au sacrificat-o pentru Conference League, unde au făcut un punct din 6 posibile".
Șumudică a fost apoi categoric în privința unui viitor în Liga 1. "Dacă m-ar oferta orice echipă din România, în afară de Rapid, nu mă mai întorc. Și dacă mănânc pâine cu ceapă și nu mai accept o altă ofertă", a fost declarați antrenorului.

"Îl felicit pe Rădoi, cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii 6-7 ani"

În finalul intervenției, Șumudică l-a lăudat pe Mirel Rădoi după Germania - România.
"Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut, mai ales că am folosit și un sistem care mie îmi place cu 5 fundași pe faza de apărare. Îl felicit pe Rădoi, cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii 6-7 ani. Gândiți-vă ce ar fi însemnat un gol al Pușcaș din voleul pe care l-a avut? Consider că Rădoi a avut o strategie foarte bună. Trebuie să atace acum cu Armenia, dar cred în Mirel. Nu am mai văzut demult o echipă atât de curajoasă, chiar dacă ne-am aglomerat în multe momente", a susținut Marius Șumudică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo