UPDATE / Mircea Rednic a devenit în mod oficial antrenorul lui Dinamo. "Puriul" a acceptat oferta de a prelua echipa în ciuda situației dezastruoase în care se află aceasta, fiind penultima în Liga 1, cu numai 6 puncte în 10 etape.
Rednic a confirmat la finalul negocierilor că va semna un contract valabil până în vara anului viitor, cu opțiunea de prelungire pe încă un sezon.
Știrea inițială
Romanian Liga 2
Un fost conducător de la Dinamo avertizează: "Dinamo va lua drumul Astrei"
ACUM 2 ORE
Mircea Rednic este considerat cel mai potrivit om pentru a redresa situația dezastruoasă de la Dinamo. Echipa a ajuns la 7 înfrângeri consecutive în campionat și pericolul retrogradării este tot mai mare. Deși este doar începutul sezonului, "câinii" au nevoie de rezultate imediate, pentru a nu se afunda în subsolul clasamentului.
După demiterea lui Dario Bonetti, oamenii care conduc destinele lui Dinamo "i-au dat târcoale" lui Mircea Rednic, deși Iuliu Mureșan nu a fost de acord la început cu această variantă, relațiile dintre el și antrenor nefiind cele mai bune. Nicolae Badea, omul care ajută din umbră clubul din Ștefan cel Mare, a fost cel care a insistat că Rednic este cea mai bună variantă pentru Dinamo în acest moment, experiența și faptul că este dinamovist recomandându-l în acest sens.
Conștient că situația este una dramatică și că sunt puțini antrenori de valoare care s-ar încumeta să preia echipa în acest context, Iuliu Mureșan a acceptat în cele din urmă varianta Rednic, iar numirea acestuia este doar o chestiune de timp. Conform gsp.ro, întâlnirea decisivă va avea loc în cursul zilei de astăzi, fiind șanse mari ca Rednic să semneze un contract valabil până în 2023.
Citește și:

Mircea Rednic va avea puteri depline la Dinamo

"Puriul" a recunoscut în urmă cu câteva zile că nu ar fi acceptat să preia o echipă aflată într-o asemenea decădere, dar că fiind vorba de Dinamo lucrurile se schimbă. Totuși, antrenorul va impune anumite condiții, pe care oficialii sunt de acord să i le îndeplinească.
În primul rând, Rednic va conduce totul în plan sportiv, fiind cel care va face și transferurile în perioada următoare. Riscul este unul enorm în acest context, deoarece eventuale rateuri în privința jucătorilor nou-veniți ar face ca toate "oalele să se spargă" în capul tehnicianului.
Totuși, Rednic a demonstrat la cluburile unde a activat că poate face minuni într-un timp scurt, exact ceea ce are nevoie Dinamo în acest moment. În plus, Rednic are parte de susținerea totală a fanilor, lucru extrem de important la un club precum Dinamo.
În ceea ce-l privește pe Iuliu Mureșan, acesta va ieși cu fruntea sus indiferent de ceea ce se va întâmpla cu echipa în restul sezonului. Dacă Rednic va eșua, oficialul va avea alibiul că nu l-a dorit în primă fază la echipă, iar dacă va reuși să redreseze situația, va fi meritul antrenorului în primul rând, dar și a celor care l-au ales.
Mircea Rednic a mai antrenat-o pe Dinamo în alte 4 rânduri, ultima dată în sezonul 2018-2019. Cea mai importantă performanță obținută de acesta la cârma "alb-roșilor" a fost titlul de campion, în stagiunea 2006-2007, care reprezintă de altfel și ultimul succes de acest gen pentru Dinamo.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Romanian Liga 2
Dinamo și-a găsit stadion! Unde va juca după suspendarea primită după derby-ul cu CSA Steaua
IERI LA 18:00
Romanian Liga 2
Dinamo nu scapă de probleme! Un fundaș din lotul "câinilor" vrea să se retragă din fotbal
22/09/2022 LA 13:42