Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Petrolul o învinge pe "U" Cluj în duelul nou-promovatelor. Ploieștenii, prima victorie din sezon

Andrei Nicolae

Publicat 05/08/2022 la 20:54 GMT+3

Petrolul Ploiești a obținut în această seară prima victorie de la revenirea în primul eșalon, după o victorie în fața clujenilor, cu scorul de 1-0. Gicu Grozav a fost omul decisiv pentru "lupii galbeni", cu o lovitură de cap care l-a surprins pe portarul lui "U", Laurențiu Brănescu.

Petrolul Ploiești

Credit imagine: facebook

Formația condusă de Nae Constantin a început bine partida disputată la Mediaș, iar în minutul 12 Grozav a avut o ocazie bună de a marca, însă șutul său a fost respins de Pițian. Clujenii au ripostat imediat prin Hofman, care a trimis din careu mult peste poartă dintr-o pasă bună a lui Alexandru Chicpciu.
Petrolul a revenit în atac prin Cioiu, al cărui șut a fost respins de Brănescu la picioarele lui Mirko Ivanovski, care a cerut lovitură de la 11 metri după ce a ratat execuția. "Lupii galbeni" au dat lovitura un minut mai târziu, când Huja a trimis o centrare câtre Gicu Grozav, care a reluat cu o lovitură de cap plasată perfect.
"U" a fost nevoită să devină echipa cu mai multe atacuri, însă ofensiva lui Erik Lincar nu a fost foarte eficientă. Pe finalul primei reprize, clujenii au obținut o lovitură de la 11 metri, după ce Ivanovski l-a faultat în careu pe Ispas.
Adrian Bălan a fost cel desemnat să execute penalty-ul, însă atacantul clujenilor a ratat lamentabil, trimițând mingea pe lângă poartă. Nouarul lui "U" a încercat din nou să îl învingă pe Vâlceanu și în startul reprizei secunde, însă mingea sa nu a prins spațiul porții.
Pițian le-a dat emoții ploieștenilor pe final de meci, însă mingea trimisă din pasa lui Bălan a trecut pe lângă poartă. Scorul final a fost 1-0 pentru ploieșteni, care au obținut prima victorie în noul sezon. "U" Cluj rămâne în continuare fără succes de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.
Petrolul va avea un meci de foc etapa următoare pe teren propriu, în fața celor de la Rapid. "U" Cluj se va deplasa la Arad, pentru a disputa un duel ardelenesc cu UTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo